En jegerhund vil ikke like en kanin

“Vi har en foxterrier hjemme, og barna drømmer også om en kanin eller et marsvin. Men det har jeg hørt, at hunder av denne rasen ikke liker små dyr”

Faktisk, hvis du gir etter for barnas forespørsel, problemer kan oppstå av det. Fox terrier tilhører jakthunder, som ikke er venner med smådyr. Det er alt for dem, hva som beveger seg, spesielt når han stikker av, hun er et naturlig offer. Så hunden vil ta igjen henne, drepe, deretter bringe den til eieren som guide for flokken. Han forventer også ros for en vellykket jakt. Terrier oppfører seg også på en lignende måte, dachshunds og greyhounds.

Noen ganger kan du overbevise hunder om å bli med et lite dyr, som bare er designet for å skremme spillet eller hente det. Disse inkluderer spaniels, pekere, blodhund, steinhauger. Men du vet aldri, vil de ikke plutselig leke med kaninen i ... en katt og en mus ". Det skremte kjæledyret kan da dø av et hjerteinfarkt.

Pudler blir derimot lett venner med de små innbyggerne i huset, dalmatinere, chow-chow. Også service- og gjeterhunder, m.in. Schæferhunder, dobermany, boksery, flott dansker, bernardyny. De trenger bare å bli overbevist, at den lille kaninen er et annet medlem av flokken, som de skal beskytte, ikke angripe.