Vi gjødsler potteplanter

rosllinyPlanter trenger næringsstoffer for å trives.
Derfor må du levere dem, ved å gjødsle blomstene. De vil vokse mer frodig og blomstre vakrere, når fra vår til høst (oktober) Du vil i tillegg mate dem med gjødsel.

De fleste planter har moderate krav. Powinnaś stosować nawóz raz na trzy-cztery tygodnie wiosną, og annenhver uke om sommeren. Blant blomstene er det imidlertid også "masete spisere" og "gluttons". Den første er kaktus, juki, palmer, orkideer og bromeliads, til andre pelargoner, kinesiske roser, funksjon, asparges i bielunie. "Niejadkom" bør doseres ganske nøye, bare en gang i måneden. Gluttons liker å bli matet selv hva 7-10 dager.
Men husk, at nyplante planter bare kan begynne å gi mikronæringsstoffer etter utløpet 2-3 uker.

Ikke gjødsle fra oktober til mars. Du kan bare drive tropiske planter, som ikke går i dvale, og blomster som blomstrer om vinteren – Afrikanske fioler, zygocactus, cyklamens (bruk halvparten av den vanlige dosen).

Spør hos blomsterhandleren, hvilken gjødsel som passer for plantene dine. Den i form av et pulver sprer seg over jordoverflaten og blandes forsiktig med den. Blomstene blir vannet med en løsning av flytende gjødsel, den kan også brukes til å spraye blader (i litt lavere konsentrasjon). Stokkene sitter fast på bakken.

Altfor ofte vokser en befruktet plante veldig raskt, men den blomstrer ikke. Det kan til og med begynne å kaste bort! Deretter slutter du å mate i noen måneder eller bytter ut blomsten i en ny gryte.