Når knølhvalene synger, silda koker i hjel

humbakDen eksisterer blant hvaler, store sjøpattedyr, en bestemt art, som han var i stand til å perfeksjonere kunsten å fiske på en fantastisk måte. Til humbak, bebor vannet i alle hav. Om vinteren jakter den i det kjølige polhavet, Om sommeren slapp den av i det milde vannet i tropene.

Observatører, utforske livet til disse ekstremt interessante skapningene, oppdaget, at knølhval de siste tjue årene har endret jaktvanene fullstendig.

På dybden 45 meter til en fôring av sild, en flokk knølhval nærmer seg. De sirkler rundt en del av den, og på kommandoen til guiden deres endrer de sidefinnenes posisjon, viser silda sin hvite innside. Den skremte lille fisken samles sammen, og så går vakthavende ut, som gradvis når en høy c skremmer silda mot havoverflaten. Hvis sjaktene hadde bestemt seg for å angripe nå, silda spredte seg i alle retninger, og byttet ville ikke være veldig mye. For å forhindre at dette skjer, sjakter trekker i dybden 15 meter hjul, frigjør tusenvis av luftbobler. Dette skaper en gassflaske, som lukker fisken som i en boks. De kunne lett overvinne den påståtte hindringen, men frykt hindrer dem! Akslene stormer. Med munnen vidåpne flyter de oppover, svelger alt, hva som vil komme deres vei. Fisken hopper over bølgene, men knølhvaler er flotte akrobater, og kroppene på 40 tonn glir ubarmhjertig i kjølvannet av terrorens ofre, gir dem ingen sjanse.