Geparden vil ikke bevege et sykt dyr

gepardI det første lyset av den stigende solen klatrer geparden på termitthaugen, hvorfra han har god utsikt over den enorme savannen. Lokaliserer perfekt en liten flokk antiloper. Det eneste som er igjen er å velge et bestemt individ, og jakten kan begynne…
Sjansene for at det valgte offeret slipper unna er nesten ingen. Geparden kan raskt utvikle hastigheter på opptil 120 km / t. Bare feil beregnet avstand eller feil folding av rovdyret til det avgjørende hoppet kan redde offeret fra overhengende død. Geparden biter ikke rovdyrets hals umiddelbart. Først påfører han henne mange andre sår, deretter, slags for moro skyld, drar bak seg på bakken. Dette uhyggelige ritualet kan vare i opptil en time…
Cheetahs er gode sprintere, men bare for korte avstander. Etter å ha løpt 300-400 meter, begynner de å få pusten og hvis de ikke jakter vilt med en gang, Neste forsøk kan gjøres først etter noen timers hvile. Ti 1,5- meter lang villkatt, veier opp til 65 kilo, det er helt ufarlig for mennesket. Bare disse dyrene blir angrepet av geparder, som beveger seg i riktig hastighet. Om en time løper en person bare i gjennomsnitt 25 kilometer (antilope: 80), for en gepard er det nesten stille. Ingen av dem vil berøre det syke individet selv da, når han er veldig sulten. Disse dyrene er basert på en enkel antagelse: til, som ikke stikker av, det er usmakelig.