Clematis – Clematis

Clematis – Clematis

clematisClematis (ellers kalt clematis) er en klatreplante, som liker solrike steder og fuktige overflater. Kaskaden av blomstene og bladene dekorerer vakkert balkongen eller terrassen, og til og med veggen på bygningen. Planten, kutte henne (men bare i blomstringsperioden!) vi kan gi noe, fancy former.
Jackmatti-sorten er preget av spesielt vakre og uttrykksfulle blomster.

I motsetning til andre clematis trenger den skygge for bakkenivå av stammen. Så vi anbefaler deg å plante andre lave planter rundt blomstene eller å sette dekorative steiner på bakken i potten, som vil beskytte stammen fra solen.

Når vi bestemmer oss for å dyrke clematis hjemme, den kan plantes når som helst på året. Den vokser best i et underlag som er en blanding av torv og sand (i like proporsjoner). Når du kjøper allerede dyrkede planter, er det bra å velge blomstrende planter, for da vil vi være sikre, hvilken farge vil blomstene ha.

Clematis er en klatreplante, så det krever en passende støtte. Den kan være laget av høye pinner som sitter fast i bakken, imidlertid den klart beste planten
vokser på et trerist. Bevegelige rister gir mange muligheter, som er festet til veggen på noen måte. Du kan kjøpe dem i en hagebutikk eller lage dem selv – det er egentlig ikke så komplisert.