Potteplanter for de travle

KaktusIkke gi opp potteplanter bare fordi, at du ikke har tid til å takle dem. Det er også hardføre arter, som tåler periodisk mangel på omsorg godt.

Vi liker å bo omgitt av grøntområder. En leilighet uten planter er ikke veldig koselig og virker, at noe mangler i den. Planter skaper et vennlig mikroklima og har en god effekt på vårt velvære. Og det er ikke sant, at du trenger å bruke mye tid på å ta vare på dem. I det rike tilbudet av potteplanter kan du finne slike, som er vakre, og samtidig krever de ikke spesiell innsats. Det er nok å gi dem det nødvendige minimumet: passende posisjon, fuktighet og næringsstoffer. Og legg til… litt kjærlighet.
Planter som er motstandsdyktige mot periodisk mangel på stell eller feil stell inkluderer: urteleger, sansewieria i aspidistra, som tåler mangel på fuktighet når du vanner en gang i uken, og enda sjeldnere, og prydkaktus og asparges, Men ikke bare de kan takle vanskelige forhold. For travle mennesker anbefaler vi følgende planter:
Cissus rombolistny vokser godt i permeabel jord og ved gjennomsnittstemperaturen i våre hjem. I veldig tørre rom må du spraye det litt eller legge en beholder med vann ved siden av. Det tåler ikke overflødig vann i underlaget, vann, derfor, om sommeren, og sparsomt om vinteren. Hvis ikke overdrevet hvert år, i løpet av sesongen, mate den flere ganger med flerkomponent gjødsel for planter med dekorative blader. Når den blir for stor, forkorte det litt, og skuddene vil tykne pent.
Nok en klatrer – scindapsus tåler varme godt, og kaldt. Om høsten, når leilighetene ennå ikke er oppvarmet, vanne den veldig sparsomt, fordi overflødig vann kan føre til at røttene råtner.
Barrplanten er en termofil klatrer, men den tåler temperaturfall ned til 10 ° C. Den vokser i hvilken som helst jord. Når den er tørr, henger den bladene, men på grunnlag av fornuften tåler han det.
Pendulous bilbergia er også veldig holdbar. Det kan holde seg i tørr luft i lang tid, om vinteren er 16 ° C nok for henne. Den blomstrer fra sommer til vinter, slipper lenge, hengende blomsterskudd. Båndet echmea er en epifyt, det vil si en plante, som i naturen lever i trær. Det eneste kravet er til underlaget – den må være veldig løs og sur, lite næringsstoffer og konstant fuktig. Forutsatt at tilstrekkelig fuktighet er sikret, kan tufa også være veldig holdbar. Den vil vokse frodig, når du gjødsler den hver uke. Så må du imidlertid plante det på nytt hvert år.