Dyrker og produserer roser i Polen

Dyrker og produserer roser i Polen.

Den økende interessen for rose som en prydplante av eksepsjonell verdi, som er synlig over hele verden, har også påvirket landet vårt. De første manifestasjonene av denne interessen i Polen dateres tilbake til andre halvdel av 1800-tallet, Imidlertid var dyrking av roser hovedsakelig konsentrert i magnate eiendommer og noen eiendommer. På den tiden ble rosene dyrket nesten utelukkende for personlig bruk, basert på de ledende posisjonene i det vesteuropeiske sortimentet, så først og fremst på renoveringsarbeidere (Rosa hybrida bifera hort.).

Betydelige fremskritt innen popularisering av roser i vårt land ble registrert på begynnelsen av det 20. århundre. De første rosebarnehagene blir deretter etablert, som bidrar betydelig til innføring av disse plantene i hager, og, i stadig mer alvorlige mengder, for offentlige grøntområder.

På denne tiden begynner kultivasjonen vår under glass å utvikle seg (mest i potter) på kommersiell skala i storbysentre.

I første kvartal av dette århundret bemerker vi en ekstremt dynamisk utvikling av rose barnehageproduksjon og en økning i omfanget av deres anvendelse.. En rekke spesialiserte barnehager ble etablert på den tiden, gjennomført på et høyt nivå i henhold til de beste europeiske designene; disse barnehagene tilbyr samlinger av flere hundre varianter, dekker for tiden de beste og mest effektive variantene. Hagebruk som spesialiserer seg på progressiv drivhusdyrking er også etablert på den tiden. På dette feltet prøver vi å ta igjen utlandet.

Interessen for roser fortsetter å vokse blant flere og flere roselskere, og fra forvaltningen av kommunale grøntområder, som ser enestående ornamental verdi i bukettroser og bruker disse plantene i masseskala.

De siste årene før andre verdenskrig hadde vi allerede en utmerket barnehageproduksjon i landet, basert på mønstre og utvalg fra Vest-Europa. Den enorme fremgangen innen barnehageproduksjon og dyrking av roser i jord ble ikke ledsaget av en passende utvikling av drivhusdyrking. Denne dyrkingen ble ikke begunstiget av den betydelige importen av blomster fra utlandet, fra høyspesialiserte produksjonsland, og prispolitikk, som i systemet med økonomiske forhold på den tiden ikke formet seg vellykket for den innenlandske produsenten.

Kommersiell dyrking av roser dekker to hovedretninger: barnehagedyrking av roser, det vil si produksjon av busker, og kutte blomsteroppdrett, i bakken og under glass. Til dette kan du også legge til fruktavlinger, som nylig har gjort store fremskritt i vårt land.