Tilstanden for å dyrke roser for en kuttet blomst

Tilstanden for å dyrke roser for en kuttet blomst. Det er veldig viktig, at vi i vårt land knapt møter spesielt etablerte, en stor bakkeplantasje med roser for en kuttet blomst. På noen gårder dyrkes det imidlertid mindre eller større mengder rosenbusker, men mangfoldssortimentet og måten disse plantasjene forvaltes på, overlater mye å være ønsket. Dessuten utbyttet av slike primitive plantasjer (a więc i dochodowość produkcji) det er lite, som fundamentalt undergraver den økonomiske følelsen av deres eksistens. Tatt i betraktning årsakene til denne tilstanden, vi kommer til konklusjonen, at det i stor grad skyldes konkurranse fra disse rosebarnehagene, som deres unge, årlige busker brukes til avskårne blomster i perioden juli til oktober, ved å returnere varene til konkurransedyktige priser, fordi de behandler det som et biprodukt. Det at kvalitetsstandarden for rosenbusker ble introdusert i barnehageproduksjonen i stor grad hindret den hyppige bruken av ungt barnehagemateriale til avskårne blomster., men likevel bør det tas hensyn til en stor tilførsel av blomster, hovedsakelig fra ikke-tilknyttede barnehager, derfor ikke kvalifisert for årlig kvalifisering. Denne uunngåelige konkurransen fra noen barnehager om å levere avskårne blomster til markedet, bidrar tydeligvis ikke til utvikling av spesielle bakkeskårne blomsterplantasjer - men utelukker ikke deres eksistens. Observasjoner fra praksis viser, at slike plantasjer kan være lønnsomme forutsatt at de er riktig etablert og riktig, progressiv kjøring. Blomstermarkedet vårt krever en rikelig tilførsel av avskårne blomster i slutten av juni, så da, når det ikke er noe blomstrende materiale i barnehager ennå; under disse forholdene sikres også avskårne blomster av den første vårblomstringen. Avskårne blomster i september og oktober er også veldig etterspurt, som også taler for en slik dyrking.

Den vanligvis lave produktiviteten til våre bakkeskårne roseplantasjer skyldes hovedsakelig overdreven bruk. Vi har allerede kommet til dette innen drivhusdyrking, at vi bytter ut materialet hvert 5-6 år, i bakken, utnytter vi buskene til fullstendig ødeleggelse, som i gjennomsnitt er et dusin år, så det tar altfor lang tid og er sløsing.

I motsetning til åpen blomsterdyrking, vi har en rekke gårder som spesialiserer seg på drivhusdyrking i landet. Store dominerer her, velutstyrte statsbruk, gir høyklasseproduksjon. Det er også kooperative og private gårder, hovedsakelig rettet mot å dyrke roser under glass. Fremgangen på dette området er enorm; den nåværende produksjonen av kutte glassroser er mange ganger høyere enn produksjonen av mellomkrigstiden. Dette er grunnen til at det er nevnt her, at produsenter av roser under glass er mottakere av store mengder barnehagemateriale, dermed påvirker de dets etterspørsel og følgelig utviklingen av barnehageproduksjon.

Den enorme fremgangen innen produksjon av veksthusroser gjelder hovedsakelig dyrking i drivhus, på flate og hevede senger; denne avlingen kalles ofte sommer. Vår standard brukes til denne typen dyrking, markedet barnehagemateriale, i det beste valget, oppsto fra spirende på typene Rosa canina og Rosa multiflora.