Grønn gjødsel

Grønn gjødsel.

Mange gartnere ønsker å berike jorden med organisk materiale, men det er ikke mulig å sette opp en komposter. Vanligvis er de ikke tillatt av mangel på tid eller mangel på ledig plass i hagen. Ofte viser det seg å være vanskelig og dyrt å få gjødsel. Grønn gjødsel er løsningen på lignende problemer, som vi sår på tomme steder på bedene og gravd med jord to eller tre uker før vi sår eller planter nye planter. Derfor er en liten pakke frø nok, for å skaffe verdifullt organisk materiale som beriker jorda.

Velge grønn gjødsel

Valget av planter for grønn gjødsel avhenger av dette, om vi vil dyrke dem i hovedavlingen, som fangstavlinger eller fangstavlinger (sommer eller vinter), samt jordtype og arter, hva vi har tenkt å vokse på dem senere. Den eneste virkelig effektive måten er å eksperimentere med forskjellige planter og observere dem, på hvilken dato etter såing kan de graves med jord (zazwyczaj jeszcze przed okresem kwitnienia). Hvis vi vil øke mengden nitrogen i jorda, Belgfrukter vil være passende.

Fordeler med grønn gjødsel

• Kompakt felt av planter dyrket for grønt gjødsel beskytter jorden mot erosjon, hemmer veksten av ugress og begrenser overdreven vannfordampning. Det dype og forgrenede rotsystemet til disse plantene bidrar også til å løsne jorden og mobilisering av vanskelig tilgjengelige fosfor- og kaliumforbindelser fra de dypere lagene.. Hvis vi dyrker belgfrukter for grønn gjødsel, f.eks.. kløver eller lupin, så vi beriker jorden også med nitrogen. Arter fra denne familien lever i symbiose med papillære bakterier som binder gratis nitrogen fra luften, brukt av avlinger for å bygge kroppen, som senere ikke krever nitrogengjødsling. Videre lagrer de den i jorden også for påfølgende avlinger. La oss ikke glemme det også, at mastiksplanter er et virkelig paradis for gunstige insekter og frosker som spiser snegler.

Oppskrift på grønn gjødsel:

1. Vi sår planter for grønn gjødsel på tomme steder på sengen.

2. Når plantene har tilstrekkelig høyde, vi trimmer eller trimmer dem, skår for kompost.

3. Vi graver resten med jorden i to, tre uker før du planter eller så nye planter.

Jorda umiddelbart etter graving med grønn gjødsel er kanskje ikke det beste underlaget. Noen grønne gjødsel kan frigjøre stoffer som hemmer spiring i begynnelsen av nedbrytningen. Det er derfor mye tryggere å holde ut såingen i en måned eller så, og enda bedre, i stedet for å så, plant unge planter på dette stedet.