Kjemisk gjødsel

Kjemisk gjødsel.

Hvis plantene trives, det er ingen grunn til det, å bruke kunstgjødsel. Overgjødsling er skadelig, fordi det forårsaker overdreven, forverret plantevekst, som blir mindre motstandsdyktige mot frost og sykdommer og mer utsatt for skadedyrsangrep.

På den annen side planter, som viser symptomer på underskudd, de trenger absolutt hjelp. For eksempel, Gulfarging av bladene og dårlig vekst indikerer mangel på nok nitrogen. Brun misfarging av bladene og tørking av kantene på bladbladene er vanligvis et tegn på kaliummangel, spesielt hvis det er ledsaget av svakere blomsterutvikling eller dårligere frukting. Gulfarging av bladene rundt venene er et typisk symptom på magnesiummangel. Noen planter har spesielt stor etterspørsel etter mineraler. Ved å bestemme å berike jorden med de rette mineralene, Imidlertid bør vi alltid bruke sunn fornuft og resultatene av planteobservasjoner. Gjødsel brukes best tidlig på våren, i begynnelsen av vekstsesongen.

La oss huske, at syke planter vanligvis ikke er i stand til å bruke gjødsel riktig. Det svekkede rotsystemet til slike planter absorberer ikke de administrerte mineralene, derav deres overdreven konsentrasjon i jorden, og dette kan skade planter enda mer. Denne situasjonen er spesielt farlig for containeravlinger.

De tre viktigste mineralene, den såkalte. makroelementy, til azot (N), Fosfor (P) og kalium (K). Generelt sett, nitrogen bidrar til veksten av grønn masse, fosfor på rotsystemet, a potas na rozwój kwiatów i wytwarzanie owoców. Disse tre makronæringsstoffene er alltid oppført på gjødselpakningene i denne rekkefølgen, sammen med informasjon om prosentandelen av hver av dem. Andre viktige makronæringsstoffer er magnesium (Mg), kalsium (At) og svovel (S). Mikronæringsstoffer spiller også en viktig rolle, slik som jern (Fe), mangan (Mn), kobber (Med), sink (Zn), bor (B) og molybden (Mo).

En fantastisk behandling:

• For noen år siden ble min japanske kirsebær syk (Prunus serrulata). Bladene begynte å bli gule og falle av. Det kan virke, at på sen vårhøst har kommet til hagen min. Heldigvis var en dose Epsom-salt nok – 200 g na 10 liter vann – for at treet skal få tilbake sitt sunne utseende. Cherry led av mangel på magnesium, hvis mangel er blitt kompensert.