Komposter – Andre ingredienser

Komposter – Andre ingredienser.

Vann er nesten alltid viktig, med mindre det komposterte materialet består av en stor mengde fersk grønt avfall. Tilstrekkelig fuktighet bør tas vare på spesielt umiddelbart etter kompostering av massen og etter mulig blanding. Komposteren skal være på et skyggelagt sted. Men hvis vi av forskjellige grunner blir tvunget til å finne det på et mer solrikt sted, Det kan også være nødvendig å tilsette vann i varmt vær. Det komposterte materialet skal være fuktig, selv om overflødig fuktighet er ufordelaktig. Godt materiale sammenlignes med en fastpresset svamp – hvis vi klemmer den tett i hånden, det skulle ikke falle fra hverandre, Det skal heller ikke lekke vann ut av det.

Bruk av aktivatorer, også kalt forretter, aldri vondt, Tvert imot – de inneholder bakterier og muggsopp, under påvirkning av hvilke organiske stoffer som spaltes. Imidlertid er deres bruk ikke viktig, fordi de rette mikroorganismene er inneholdt i jorden, som vi heller over de enkelte kompostlagene. Vi kan kjøpe passende forberedelser i hagesentre, akselerere nedbrytningen av kompostert materiale. Du kan også bruke gjødsel som aktivatorer, slurry eller hornmel eller blodmel. En utmerket kilde til komposteringsbakterier er til og med en liten mengde moden kompost.

Lag av jorden, bortsett fra det, at de gir komposteringsbakterier, de sørger også for tilstrekkelig lufting av kompostmassen. Det er bra å tilsette en liten mengde leirejord eller leire. Disse tilsetningsstoffene bidrar til den permanente karies. Vi kan også berike kompost med treaske, som vil gi materialet verdifullt kalium.

Riktig isolering av komposteren muliggjør kompostering av bakterier også om vinteren. Det er spesielt viktig for små containere. Imidlertid må bunnen ikke isoleres, for å tillate fri bevegelighet av meitemark. Vi kan bruke bobleplast for å isolere komposterveggene. Vi kan også dekke den med plastposer fylt med gamle, zgniecionymi gazetami. Uavhengig av hvilken type materiale som brukes, isolasjonen må plasseres på denne måten, slik at du enkelt kan fjerne den om nødvendig og legge til et nytt lag i komposten.