Komposter – Valg av avfall

Komposter – Valg av avfall.

Teoretisk sett er nesten hvilket som helst materiale egnet for kompostering, som tidligere var en livsform (i det minste på planeten vår). Derfor vil ikke bare hageavfall være egnet, men også det meste av kjøkkenavfallet. Hvis vi har en stor mengde av materialet til rådighet, f.eks.. klipp gress, vi må blande det med et annet materiale, f.eks.. blader eller avrevne aviser. Nedbrytningsprosessen av bartrær og eviggrønne planter tar vanligvis lang tid, derfor er det bedre å bruke dette materialet som mulch i skogshager. Vi kan bare legge til sagflis i små mengder, huske, å blande det godt med resten av materialet.

Fragmenter av tornplanter, akkurat som syke planter, bedre å brenne, med mindre vi er erfarne gartnere, hvem vet, hvordan man også komposterer slikt materiale. Vi bør også unngå å lagre ugressrøtter. De kan komposteres, alepo uprzednim wysuszeniu lub moczeniu w wodzie przez okres przynajmniej jednego miesiąca. Kjøttavfall, inkludert bein, bedre å gi til vennene dine, som vil gjøre hundene glade med dem. Apropos hunder, det er hundeavføring som er perfekt for kompostering, akkurat som søppel fra andre kjæledyr. Gamle aviser og papp er også egnet materiale, hvis vi suger og knuser dem på forhånd. Fjær og hår vil også øke verdien av komposten vår. Jeg kjenner noen få lidenskapelige gartnere, som til og med kaster negleklippene i komposten!