Naturlig gjødsel

torv.

Vi bruker torv på tomten som gjødsel som beriker jorda med humus og forbedrer strukturen. Det er to typer torv: høyt og lavt. Høy torv er veldig sur (pH 3,5-4,5). Du kan imidlertid kjøpe avsyrket torv (o pH 5,5-6,5 være omtrent pH 7,0-7,5), dvs. torv blandet med kalsiumgjødsel. Lav torv er mørkebrun i fargen, den er mer fragmentert og nedbrutt og mer rik på mineraler. Fordi utvinning av torv er forbundet med ødeleggelse av torvmarker, mange gartnere bruker det ikke, erstatte det f.eks.. bark eller kokosfiber substrat.

Soppgjødsel.

Soppsubstratet er en verdifull organisk gjødsel og torvgjødsel som oppnås etter slutten av soppvekstsyklusen.. Det er en blanding av kompostert hestegjødsel og torv, som er en kondensert gjødsel rik på organiske ingredienser., mineral og mikroelementer. Soppkompost har avsyrende egenskaper, fordi den inneholder gjør 20% gjødselkalk. Flytbarheten til stjernesubstratet tillater bruk av kompost også på enger og plener. Organiske gartnere bør skaffe gjødsel fra organiske sopp.

Kokosfibersubstrat.

Flere og flere gartnere er overbevist om bruken av dette substratet som mulch. Det hemmer veksten av ugress veldig godt og senker jordens pH. I tillegg skremmer den bort snegler. Det skal imidlertid huskes, at kokosfibersubstrat kan være skadelig for hunder, som spiser det villig.

Tangjødsel.

Tang inneholder mye kalium og algin, hva de bidrar med. Laget for bedre å binde jordpartikler. Vi kan gjødsle fuktig jord direkte eller berike komposthaugen. Tanggjødsel inneholder ikke salt, derfor er det helt trygt. Kalsifisert tang er egnet for gjødsling av begge lette jordarter, så vel som tung – i begge tilfeller vil de forbedre strukturen til underlaget betydelig, støtter planteutvikling.