Roser – Tehybrider

Roser – Tehybrider.

Tehybrider - Rosa thea hybrida hort. - ble opprettet på slutten av forrige århundre. Det er verdt å huske de første klassiske hybrider av te-roser med renovatører, fordi de hadde en stor andel i etableringen av alle dagens avlsprestasjoner. Disse variasjonene er: Lady Mary Fitzwilliam fra året 1883 i William Francis Bennett z roku 1884. Engelskmannen Bennett var en lykkelig oppdretter av disse variantene, som dermed gikk inn i rosens historie som skaper av dette til i dag uovertruffen rase.

Den videre avlsutviklingen av tehybrider var ekstremt dynamisk og bugnet av bedre og vakrere prestasjoner. Slike første stjerner med eksepsjonell glans, de var ekstremt vellykkede og hadde stor popularitet: Kaiserin Augusta Viktoria avlet av Lambert, fra år 1891 oraz Mme Caroline Testout, avl av den berømte Pernet-Ducher, også fra året 1891.

De første tehybridene lot imidlertid mye å være ønsket når det gjelder vekststyrke; de var langt fra dagens representanter for denne rasen. Sammenlignet med renoveringsarbeiderne viste de imidlertid en fordel, fordi de blomstret utrolig voldsomt gjennom hele sommeren og representerte en mer og mer omfattende fargepalett, hva renovererne manglet. Poza tym sprawowały się znakomicie w uprawie pod szkłem, gir mye bedre resultater enn forgjengerne. Derfor var de uovertruffen på alle fronter. Renoveringsarbeidere overgikk dem bare med betydelig sterkere vekst og større motstand mot frost, men også dette - som vi sier i dag i ettertid, var ikke nok, for å gjøre disse rosene i stand til å overleve til nå.

Det er umulig å ignorere Pernet - Rosa pernetiana hort-rasen av hybrider., som i sin tid spilte en enorm rolle; de var på mange måter veldig lik tehybrider, og derfor ble de i en senere deling inkludert i denne rasen.

Pernethybrider oppsto fra kryssing av reparatører med en gul rose - Rosa foetida Herrm. og vakte umiddelbart oppmerksomhet med sine ekstremt effektive fargesammensetninger, laget takket være kombinasjonen av rødt og gult. Slike variasjoner, og fru Edouard Herriot, Fru. G. EN. van Rossem, President H. Hoover, Katherine Pechtold - likte verdensomspennende berømmelse i mange år. Noen, som de to siste, dyrkes fremdeles i dag, som er det beste beviset på verdien.