Jordbehov for roser

Jordbehov for roser.

Jord. Jordkravene til roser er ikke for høye. I kretsene av utøvere av den eldre generasjonen er det fortsatt et syn, at roser bare kan fortsette. leirete og rike jordarter, men dette synet, som praksis har vist, tilhører de klassiske overtroene, ikke dekket av livet. Det beste beviset på dette er faktum, at det store flertallet av rosevoksende sentre ligger i gjennomsnittlig jord, sandleir og leirete sand. Nærmere observasjoner av slike sentre viser, at jordene deres blir nøye dyrket og intensivt befruktet, noe som er hemmeligheten bak deres suksess. Selvfølgelig, på naturlig gode og fruktbare jordarter, a przy tym prawidłowo uprawianych i nawożonych — wyniki będą lepsze niż na glebach lżejszych i uboższych w składniki pokarmowe. Totalt sett kan du si, at roser gjør det bra i hvilken som helst jord, som vi ofte kaller gjennomsnittet, sørget for, at slik jord vil bli ordentlig dyrket og gjødslet. Karies spiller en enorm rolle, derfor, når du utvikler et gjødslingsprogram, husk å innføre store doser organisk gjødsel i jorden - de større, jorden var fattigere av humus.

Tilstanden som bestemmer jordens egnethet for dyrking av roser er dens naturlige fuktighet, hvilken eiendom som er avhengig av grunnvannsnivået. Praksis lærer, det på for fuktig jord, så på den såkalte. sapach, torvjord, på tunge oppsamlingslammer og på alle andre jordarter med høyt grunnvann - roser faller massivt ut om vinteren, derfor kan ikke roser dyrkes på slike jordarter. I faglitteraturen kan du finne omtrentlige tall på grunnvannsnivået. For eksempel. Rathlef passerer, at nivået skal være 75-100 cm. I følge mine observasjoner er et litt lavere grunnvannsnivå gunstigere. For busker knoppet på R.. multiflora dette nivået kan være 100 cm (denne puten har høyere luftfuktighetskrav), for roser på R.. canina i R. rubiginosa - 150 cm. Områder med høyere luftfuktighet må dreneres; en slik investering i å dyrke roser er uunnværlig og betaler seg veldig raskt.

Ikke bare for fuktig og veldig tung jord er uegnet til å dyrke roser, men også veldig lett - sandjord, Søk. I slike jordarter kan ikke roser dyrkes!

Når man vurderer jordforholdene, er det ikke mulig å ignorere pH; for roser skal det være fra 6 gjøre 7, medium 6,5, med mer alkalisk jord som er mer egnet for roser som er spiret på R-typer. hjørnetann; surere for roser på R.. multiflora. Du kan se fra øvelsen, at roser dyrket i litt alkaliske jordfarger, farges bedre enn i litt sure jordarter. Klar farging av fargen kan observeres på sure jordarter, og derfor tap av fargeverdi, som tross alt spiller en viktig rolle i evalueringen av alle blomster.

Det følger av ovenstående, at riktig jord-pH i rosedyrking spiller en viktig rolle, må hele tiden testes og vedlikeholdes på et passende nivå. Landene våre er generelt mer eller mindre forsuret, de må derfor nøytraliseres; kalking er den enkleste prosedyren her, som, bortsett fra avsyring av jorden, forårsaker en rekke definitivt fordelaktige prosesser i jorden - kalk er derfor ekstremt verdifullt for dyrking av roser. På jord med pH over 7 pH må også endres; dette utføres ved bruk av fysiologisk sur gjødsel og ved store doser ikke-avsyret hagetorv. Balansert høy torv gir de beste resultatene, med en pH på 4-5.