Klimatiske krav til roser – Luft – Insolasjon

Klimatiske krav til roser – Luft – Insolasjon.

Luft. Du finner kravet i mange spesialpublikasjoner, at roser krever en ren for å trives, luft som ikke er forurenset av industri og motorisering. Imidlertid er denne påstanden ubegrunnet. Det følger av mange nasjonale observasjoner, at roser er ekstremt motstandsdyktige mot luftforurensning. Mange eksempler kan gis for å bevise dette, f.eks.. fra Łódź-området, hvor store mengder roser finnes både i offentlige grønne områder, så vel som i barnehager og hager, etterlater ingenting å være ønsket når det gjelder helse og vekststyrke. Så advarslene i denne forbindelse er absolutt overdrevne. Det er forståelig, at raser og varianter som er naturlig mer motstandsdyktige under slike ugunstige forhold vil gjøre det bedre. Dette er viktig hovedsakelig for masseplanting i urbane grønne områder; i industrisentre bør det plantes varianter med naturlig sunt og motstandsdyktig løvverk.

Insolasjon. På dette punktet er forskere og utøvere enige: roser føles best i åpne posisjoner, solcellepaneler. Dette gjelder hovedsakelig dyrking i kommersiell skala; i små amatørhager er det mulig å plante roser i litt skyggelagte posisjoner. Det kan imidlertid ikke være snakk om å dyrke roser i skyggen; i slike stativer vil ikke rosene lykkes. Det må også vektlegges, at uhindret tilgang av luft til buskene er av stor betydning. Roser i åpne stativer utvikler seg sunnere enn i skjermede posisjoner, fordi de føler seg bedre der, der luften har betingelser for å være kontinuerlig, uhemmet bevegelse. I barnehager i slike åpne stillinger kan det forekomme vind i sterk vind, spesielt i nettmaterialet på R.. multijlora, men fordelen med slike stillinger, dermed blir godt vokst, sunt materiale - kompenserer for tap forårsaket av vind.

Det følger av ovenstående kommentarer, że róże w zasadzie nie wymagają osłon. Skjold kan imidlertid vise seg å være gunstig i barnehager for produksjon av busker masket på R.. multiflora og plantet i posisjoner ekstremt utsatt for vind, og også i avskårne blomsterbuskplantasjer, der de forårsaker blomstring tidligere, som i dette tilfellet er veldig viktig. Derfor må alle omstendigheter vurderes i vurderingen av posisjonen under rosen, og deretter bare bestemme, eller i dataene, spesifikke mikroklimatiske forhold, vil dyrking i helt åpen bakke være mer fordelaktig, eller i et lunt område. I sistnevnte tilfelle må det tas hensyn til kostnadene ved å utstyre slike skjold, som bare kan avskrives med dyrking i mange år.