Roser – Renovatører

Roser – Renovatører.

Remontantki - Rosa hybrida bifera hort. - opprettet i midten av forrige århundre. Den første renoveringen ble avlet i Frankrike i 1843 r. Det var en virkelig fantastisk rase på den tiden, viser egenskaper, som de forrige løpene ikke hadde, så buskene hennes vokste bemerkelsesverdig kraftig og sunt (nådde ca. 1 m), som definitivt oppveide de forrige løpene, Det overrasket også med størrelsen og fylden på blomster, samt høy motstand mot frost. Disse fordelene har gjort, at renoveringsarbeiderne kom veldig raskt inn i hagene og parkene, og også for avskårne blomster i bakken og under glass. Ved begynnelsen av 1800- og 1900-tallet ble roser av denne rasen for det meste dyrket - de dominerte tydeligvis over de forrige. Avlsproduksjonen inkluderte ikke hundrevis - som i rasene beskrevet ovenfor - men tusenvis av varianter. I den berømte monografien om Nietners rose (Rosen, Th. Nietner, Verlag Paul Parey, Berlin 1880) på beskrevet 5000 varianter er 2000 renoveringsarbeidere.

Renoveringsarbeidere var de første som ble introdusert for drivhusdyrking ved hjelp av en annen driftsmetode; de ble plantet i bakken i et drivhus, i motsetning til den tidligere brukte metoden, basert på dyrking i potter. De ga også gode resultater i tradisjonell potteoppdrett. Voksende roser av denne rasen, plantet direkte på sengene under glasset, forårsaket utviklingen av en spesiell type drivhus på den tiden, tilpasset dette formålet. De var primitive drivhus, billig, hovedsakelig laget av inspeksjonsvinduer, które zdejmowano na okres najcieplejszych miesięcy letnich. De gode resultatene av en slik dyrkningsmetode var drivkraften for formidlingen; den fant uttrykk ved begynnelsen av 1800- og 1900-tallet i landene i Vest-Europa, hovedsakelig i Tyskland. Dermed ble rosene av denne rasen plantet i bakken og under glass i mer eller mindre et halvt århundre, tydelig distansere sine forgjengere.

Renoveringsarbeidere var også veldig vanlige i våre land og utgjorde den gang grunnlaget for det kultiverte sortimentet; spesielt noen varianter, som Paul Neyron, Fru Karl Druschki, Heinrich Munch, Hugh Dickson, Ulrich Brunner Fils fortjener en spesiell omtale, som eks med eksepsjonell verdi og popularitet.

Renovererne var imidlertid ikke perfekte. Bortsett fra mange ubestridelige fordeler, hadde de også ulemper. Så lenge de kunne imponere med sin utrolig sjenerøse vårblomstring, den andre høsten blomstrer, det var uforlignelig mer beskjedent, i noen varianter til og med svak. Dessuten kunne omfanget av fargene deres ikke oppfylles, begrenset i utgangspunktet! til hvitt, rosa i nyanser og rød i mange nyanser. Det var ingen gule og oransje varianter i denne rasen. Ludwig Molier-sorten er et av unntakene, om gule blomster, men om å blomstre så beskjeden, at det neppe gjorde noe.

De nevnte manglene ved verkstedet var et incitament for oppdrettere til videre kreative søk, med spesiell oppmerksomhet rettet mot te-roser, som nettopp hadde disse fordelene, mangelen ble beskyldt for renoveringsarbeidere.

Den valgte retningen - som det viste seg - var veldig heldig. Fra dette "ekteskapet" av reparatører og teplanter ble den mest fantastiske rosesorten oppnådd, regjerende den dag i dag - en rase av tehybrider.