PRODUKSJON AV KUSTER FOR BØRSTEROSER

PRODUKSJON AV KUSTER FOR BØRSTEROSER

Massiv etterspørsel etter roser, dateres fra omtrent 100 år, forårsaket en stor utvikling i produksjonen av rosenbusker. Denne produksjonen ble realisert veldig raskt, że uzyskanie dobrego materiału szlachetnego zależy przede wszystkim od podkładki, derfor er barnehagearbeidet rettet mot å oppnå de beste grunnstammene.

Produksjonen av rotstammer er en viktig gren av barnehagen i dag; Det er gårder som fokuserer utelukkende på det, levere disse barnehagene, som ikke har forutsetningene for produksjon av bakmaterialet alene. Det er best hvis et barnehage som produserer rosebusk kan, i det minste for sine egne behov, produser riktig antall skiver; den er da uavhengig av eksterne forsyninger, som under våre forhold er forskjellige og ikke alltid oppfyller etterspørselen. I tillegg er riktig utvalg av skiver av stor betydning, som også vanskeligheter er vanlige for. Så hos oss er det best å produsere skiver alene.

Rose placemats

Det første søket etter de beste rosestammene ble utført innen mange arter. På slutten av 1800-tallet ble følgende arter eksperimentert med: R. hjørnetann, R. ujevn, R. rubiginosa, R. rubrifolia, R. boursaultii, R. ura-lensis, R. alpina, R. villosa, R. centifolia, R. dumetorum Laxa, R. multiflora. Imidlertid ble det snart realisert, at bare noen av dem fortjener oppmerksomhet, de største forhåpningene ble festet på villrosen (haken) - R. canina L.. Den nærmeste fremtiden har vist seg, at det for sentraleuropeiske forhold er betydelig R.. canina viser størst nytte. Dessuten var de interessante: R. rubiginosa, R. multiflora, R. ujevn, hovedsakelig i nederlandsk type - R.. rugosa hollandica - og R. coriifolia froebelii Rehd. (= R, laxa Froeb). Sistnevnte ble ansett som en reell åpenbaring på slutten av forrige århundre. Den spredte seg over hele Europa fra de berømte sveitsiske barnehagene Froe-bla, innledningsvis møtte en entusiastisk mottakelse. Det ble imidlertid snart funnet ut, at den bare fungerer bra i kalkholdig og næringsrik jord, på andre er det sterkt rustet; dessuten ble det også lagt merke til, at den avslutter vegetasjonen veldig tidlig, så mister masse, som forhindrer øyeutstyr. De avslørte ulempene resulterte i at den trakk seg ut av produksjonen, selv om det i noen områder av Tyskland, og også med oss, varte lenge.

R, som var kjent den gangen, hadde en enda kortere karriere. rugosa hollandica. Det skylder nederlenderne sin første suksess, som forplantet den massivt fra treavlinger, plantet direkte i bakken om våren og masket samme år om sommeren. Fra Holland kom hun til Tyskland, og da også til Polen. Imidlertid ble manglene raskt lagt merke til, nemlig det ble funnet, at buskene podet på den lever kort tid og har dårlig fargede blomster, som bestemte seg for å trekke den helt ut av produksjonen.