Berberys ‘Klugowski’ (Berberis Klugowski)

Berberys ‘Klugowski’ (Berberis Klugowski)
Beskrivelse:Evergreen, sakte voksende, kompakt busk til 1 m wys. Lysegrønne blader, liten, smal, lancetowate. Kanten av bladene med mange, spiky tenner brettet under. Mange, stive torner til 2 cm lengde. Gule blomster. Sorten er frostbestandig.

Berberys ‘Kórnik’ (Berberis Kórnik)
Beskrivelse: Tett busk, buskete, sakte vokser til 1,5 m wys. Rette skudd, unge vekster knallrøde. Varierte grønne og hvite blader. Små blomster, lys gul. Fruktene er mange, avlang, rød og skinnende.

Papillær berberis (Berberis verruculosa)
Beskrivelse: Sakte voksende, eviggrønne, bevegelser, lav og spredende busk til 1 m wys. Grener bøyd til bakken. Små blader, ovoid l. gjør 2,5 cm, stiv, skinnende, mørk grønn, blågrønn under med en bølget kant, rullet opp og takket. Gullgule blomster, po 1-2 på kvister. Frukten er langstrakt, mørkeblå med en blåaktig blomst. Relativt motstandsdyktig mot frost. Plant på beskyttede flekker og dekk til vinteren. Det krever en nøye ivaretatt og fruktbar jord. Anbefales for små hager med blomsterbed og for steinhager.