Hvordan vanne planter?

Hvordan vanne planter?

et slags banalt spørsmål, men på en eller annen måte har jeg ikke en hånd for planter, kanskje jeg vanner dem dårlig 🙂

Hjemmeplanter trenger først og fremst vann. Du må vite, når de trenger det og hvordan de skal levere det til dem.

Periode, hva en plante kan gjøre uten vann, avhenger av type og alder. Plantetransplantater kan tørke ut selv etter en dag, mens planter med kjøttfulle blader kan overleve i flere måneder uten å vanne.

Når skal vannes?
Det er ingen klar regel for dette, når du skal vanne planter. Generelt sett, potteplanter skal deretter vannes, når de trenger det. Ulike arter krever forskjellige mengder vann, levert med forskjellige intervaller. Vannbehovet til en plante avhenger av størrelsen, det naturlige miljøet og årstidene. De trenger mer av det i vekstperioden, og mindre i hviletiden. For lite vann vil resultere, at fuktigheten aldri vil nå jordens nedre lag. Røttene vil komme ut på jakt etter vann, og bakken vil begynne å krympe. Overflødig vann reduserer luftmengden, som skaper ideelle forhold for utvikling av forråtnende bakterier og sopp.

Fuktighetsnivå
Mange gjør en feil, vanning av plantene daglig. Effekten er kontraproduktiv. Slik vanning vil til slutt ødelegge planten. Den beste løsningen er å kontrollere jordfuktigheten, mens du tar hensyn til dette, hva slags plante har du med å gjøre:

– Løvfellende planter
De fleste innendørs løvplanter bør vannes ofte og rikelig fra vår til høst, redusere dosen vann om vinteren. Det øverste laget av underlaget (ok. 1,2 cm) må tørke før vanning igjen. Å sjekke, trenger planten vann, stikk fingeren i bakken hele neglens lengde. Hvis tuppen av fingeren er tørr, planten skal vannes. Det er farlig å vanne ofte med små mengder vann. Dette kan føre til et overskudd av det. Et symptom på dette er utseendet på grønn mos på bakken.

– Blomsterplanter
Potteblomster krever hele tiden fuktig jord. For å forhindre vannmangel, sjekk underlaget regelmessig med fingeren og vann potten, når fingeren er tørr.

– Kaktus og sukkulenter
Behandle dem slik, som løvplanter i vekstsesongen, mens om vinteren la, slik at jorden i potten er nesten helt tørr. Intensiv vanning i løpet av denne perioden kan forårsake råte, en sykdom manifestert ved rotting av kaktusbunnen. Å dømme, om planten trenger vanning, legg en trepinne eller et plaststrå i bakken. Hvis etter å ha tatt ut 2/3 lengden er tørr, vanne planten så snart som mulig. Kaktus og sukkulenter er planter med et svært lavt vannbehov, fordi de har en naturlig kapasitet til å lagre den.

Type vann
Kranvann passer for de fleste planter, men den skal være lunken. La beholderen med vann ligge over natten i samme rom, der blomsterpottene står, slik at vannet når romtemperatur. Noe av klor det inneholder vil også forsvinne. Ideelt vann skal være nesten fritt for kalsium. Når det gjelder planter som er spesielt følsomme for det, som for eksempel. azalie, Kok vannet og avkjøl det før hver vanning. Et annet alternativ er å bruke destillert vann. Det er kostbart, men viktig for verdifulle planter. Regn er en utmerket kilde til mykt og kalkfritt vann, Men husk, at den fra by- og industriområdene, kan være forurenset med kjemikalier. Hvis du bor på landsbygda, samle regnvann i en beholder utsatt for utsiden. Ikke bruk stillestående vann i et hagekar for lenge.

Vanningsmetoder
Planter kan vannes ovenfra eller under.

– Topp vanning
Den lar deg kontrollere vannmengden, anlegget mottar, takket være dette skylles også overskuddet av akkumulerte mineralsalter. For vanning er det mest praktisk å bruke en lang vannkanne, smal tut. Skyv den under bladene på planten og hell vannet forsiktig i en jevn strøm på jordoverflaten. I løpet av vekstsesongen fyller du rommet mellom underlaget og overflaten av potten med vann., så snart vannet begynner å strømme ut under potten, med mindre jorden er tørr og krymper. Hell i dette tilfellet vann på tallerkenen og la gryten stå i en halv time. Hvis planten tar opp alt vannet, Hell neste porsjon og vent til neste porsjon 30 minutter. Hell deretter det gjenværende vannet fra tallerkenen, og hell det under ingen omstendigheter i gryten.
– Vann nedsenking
Noen planter liker det ikke, når bladene eller blomstene er våte. Sett gryten i bollen, fylt med vann rett under bakkenivået i potten. Ta den ut, når jordoverflaten begynner å gløde. La det, slik at overflødig vann drypper på basen. For andre planter, hell vann på tallerkenen og vent , til den synker ned i bakken. Skyll av mineralsaltene fra matjorden, vanner planten ovenfra.

Hvorfor vann
Vann fører næringsstoffer fra røttene langs stammen til bladene og blomsterknoppene. Det er et essensielt element i fotosynteseprosessen, hvor planten får maten. Hvis du ikke gir plantene vann, som de ikke kan få på egen hånd, de vil dø. hvis du vil, å nyte skjønnheten til planter i hjemmet ditt, ikke glem å vanne dem. Med utilstrekkelig vann mykner plantestammen, nedre blader krøller seg og blir gule, blomster blir bleke, og knoppene deres faller av, før de utvikler seg. Overflødig vann er også ugunstig for planten; stilken blir myk, og røttene er svampete og begynner å råtne. Blomster råtner og faller for tidlig.

Godt jobba
– Ananas
Ananas, slik som banded ochmea, de må vannes på en spesiell måte. Bladene deres danner en mugge, der i naturlig, i et tropisk miljø lagrer planten vann; regnfull. Dette naturlige hulrommet bør rengjøres regelmessig for gammelt vann og fylles med ferskvann, hver måned eller to, bruker en vannkanne med lang tut. Landet blir bare vannet da, når det tørker.