Hvilke grunnleggende hagearbeid vil være nødvendig for å ta vare på en mellomstor hage?

Hvilke grunnleggende hagearbeid vil være nødvendig for å ta vare på en mellomstor hage?

Kupno hageredskaper ma sens tylko wtedy, når de brukes regelmessig, og dette avhenger av størrelsen på hagen vår, tiden vi kan bruke på pleien og typen planter som dyrkes. Mye avhenger også av vår fysiske tilstand. Eldre mennesker, de som blir undergravd av overanstrengelse burde absolutt ha flere mekaniske verktøy.

Å kutte:

 • Sekator – uunnværlig i begge store, og små hager. De mest brukte er dobbelbladssnitt med knivskjær, der det øvre bladet og den nedre skjærstangen er bevegelige og skarpe. Det er en type sekatører med allsidig bruk. En annen modell er en beskjæringssaks med en flat skjærstang, der bare toppbladet har skjærekanten. Knivene skal være laget av høykvalitetsstål og dekkes med belegg uten belegg, Sekatørene må justeres i forhold til håndtakets bredde for å passe størrelsen på hånden, plastbelagt håndtak eller – enda bedre – gummiert og en stropp for å henge verktøyet på hånden
 • Sekatører på forlengelsesarmen (hagelanser) – treholdere bør skaffe dem, syriner og andre høye busker
 • Lisi ogon – det vil si en vanlig bøyd hagesag. Det er nok hvis ikke trærne våre er store og gamle. Hvis vi kjøper kombisystem, da vil den samme sagen brukes til å kutte jevne grener 4 meter over bakken. Ikke velg småsager eller sammenleggbare kniver – er ubeleilig å bruke, og det er bedre å bruke en tohånds sekatører i stedet
 • Hekketrimmer – vanlige er nok, hvis hekken ikke er for lang. Vi vil, hvis de har et utstyr som letter kutting. Å kutte en hekk er veldig slitsomt, fordi – selv om de utføres fra tid til annen – når han har mer enn 20 meter i lengde, er det verdt å kjøpe elektrisk saks

For plenen:

 • Gressklipper – dens type avhenger av størrelsen på plenen vi har. En enkel sylinderklipper og gressaks er nok til å ta vare på små plener. Større krever en elektrisk gressklipper, og hvis plenen har mer enn 600 kvadratmeter trenger vi for å kjøpe en bensin gressklipper
 • Strengtrimmer – trengte å kutte gress steder, hvor klipperen ikke kommer. Det beste er dette, som har diameteren på fiskelinjen 2 mm – da blir det ikke noe leketøy, men en permanent enhet
 • Rake – de vil være nyttige når du rengjør blader fra plenen

For vanning:

 • Vannkanne – det er best å kjøpe en plast, fordi det er lett. Kapasiteten skal ikke være for stor, fordi det ikke er behov for å bære flere liter vann rundt hagen
 • Hageslanger, raske utgivelsestips, vanningspistoler – det er allerede standard. Vi velger et selskap, som har det største tilbudet – Vi vil definitivt kjøpe noe mer i fremtiden
 • Sprinklere – både svingende og roterende vil være nyttige
 • Sprinkler- og vanningsslanger – De er perfekte for å dyrke grønnsaker og i hager, dominert av blomsterbed

For generell bruk:

 • Barrow – nødvendig selv i en liten hage og ikke for transport av jord. Det hjelper å transportere nykjøpte planter, men det er også perfekt for å bære tunge verktøy, vannkanner eller materiale for rabattkanten
 • Trykk sprøyter – et grunnleggende verktøy for å bekjempe skadedyr og sykdommer. Det er best å kjøpe en modell med en kapasitet på ca. 5 liter – større er tyngre, og vi bruker sjelden mye penger. Disse er bra, som har mange utskiftbare dyser og utvidelser. Frukthageeiere må nå minst med tuppen av sprøyten 3 metry

En veldig viktig ting – selv om det sjelden blir gitt betydning – jest Beskyttende klær, Likevel er det ikke vanskelig å finne en ulykke i hagen. Så la oss kjøpe noe grunnleggende tilbehør først: bomullshansker do delikatniejszych prac, skinn hansker – nyttig for stikkende busker – og beskyttelsesbriller.

Konieczne są również specjalne knebeskyttere chroniące te wrażliwe stawy przed wychłodzeniem. Jeśli dużo pracujemy w ogrodzie warto też kupić kombinezon ochronny tzw. joggebukser. Vernehansker er nødvendige for sprøyting, masker og engangsdeksel, f.eks.. tynne folie regnfrakker.

Her mangler nok en hakke – det er nyttig for fjerning av ugress, lage spor for frø og løsne jorden 🙂

Motorsager vil være nyttige for beskjæring av trær, som er preget av en perfekt kombinasjon av kraft, letthet og manøvrerbarhet, gjør dem ideelle for kalking og pleie av planter, oliventrær og frukttrær.