Hvordan lage et tårn med potter for blomsteroppsatser?

Hvordan lage et tårn med potter for blomsteroppsatser?

Ferdige pottetårn eller urtepotter med hull på sidene er ganske dyre, og det er ofte vanskelig å finne størrelsen du trenger. Imidlertid kan vi med hell bygge en lignende formet container selv.
Opprinnelig idé

Tre potter i forskjellige størrelser (1); flere sengeplanter, f.eks.. dimor-foteka (2), eføy (3), crested crested (4) Jeg annonserer (5); skjell (6); pottejord (7); blad (8)
Å sette et par potter i hverandre, vi kan enkelt bygge en container med flere etasjer. Hver pott er halvt innfelt i en litt større pott, som et resultat blir et tårn bygget. Vi planter plantene rundt hver av beholderne, skape en fontene av farger.
Perfekt for sommerrabatter
To-etasjers potten ser flott ut når den er plantet med sengetøyplanter, spesielt creepers, utjevning av kantene på påfølgende beholdere. Vi kan velge krypende pelargoner, crested (Brachycome), eføy, mange former for verbena, lobelia og nasturtium på kantene av pottene. Helt på toppen kan vi plante en busket plante, f.eks.. dimorfotekę, gazania eller en gruppe impatiens,
Spørsmålet om vanning
Forsiktig vanning er veldig viktig i en slik sammensetning, spesielt, hvis vi bruker terrakottapotter, hvis porøse overflate vil absorbere fuktighet fra bunnen av potten nedenfor. Dypp fingrene i bunnen av potten før hver vanning, å sjekke, hvor mye vann som skal helles i den øvre beholderen.

Forbereder tårnet:

1) Hell en håndfull store skall på bunnen av den største gryten, for eksempel fra en knust leirgryte eller takstein. Skjellene skal dekke dreneringshullet, slik at jorden ikke lekker ut under vanning. Gjør det samme med de neste grytene.
2) Hvis du planter sommerenårige, bruk lett drenert jord, som du kan legge til om nødvendig 1/3 volum hagegrus. Fyll den største gryten halvveis med underlaget og kna godt.
3) Ta en mellomstor gryte og legg den i en større gryte. Legg til eller plukk opp litt jord, til den mindre gryten stikker ut
mer enn ca. 15 cm. Sjekk det ut, at den høyere beholderen er loddrett og ikke vipper.
4) I en stor gryte, rundt sidene av middels gryte, plante krypende planter, som eføy og verbena, som vil henge ned og myke konturene til beholderen. Frie mellomrom mellom planter
fyll med jord og kna den litt.
5) Fyll en middels pott omtrent halvveis med jorden, elt godt og ha i en mindre beholder. I en middels gryte, rundt sidene mindre enn henne, plante flere krypende planter, som crested crested.
6) Før du planter den høyeste gryten, Sjekk det ut, at alle containere er stabile, holdt av bakken rundt bunnen. Hvis noen av dem kan flyttes, legg til mer jord rundt det, ta vare på, for ikke å skade planterøttene.
7) Fyll en liten gryte halvveis med jord og kna lett. Fjern planten du ønsker fra beholderen, der den vokste, ta vare på, for ikke å skade røttene. Sett den på plass igjen, tilsett litt jord og komprimerer underlaget forsiktig.
8) Vann plantene grundig på en slik måte at underlaget fuktes godt i alle potter,
Bruk en vannkanne med en diffusorspiss, slik at den sterke vannstrømmen ikke vasker bort jorden.

Godt jobba:

Egnede størrelser:
Det er viktig å, at de valgte pottene har riktig størrelse. Vi må velge minst tre containere i forskjellige størrelser. Hver av dem skal passe inn i den neste, litt større enn ham, gir god plass til planter. På hver side må det i det minste være etter 10 cm plass til rabattprøver.
Så høy, som vi vil:
Vi kan bygge et tårn i alle høyder, men husker, at den minste gryten må være stor nok, at den lett kan inneholde minst en plante. Jo større beholderen i bunnen blir, jo høyere hagetårnet kan være.