Silkeormoppdrett

Silkeormoppdrett

Virkningen av morbærsilkesmaskesykdommer (Bombyx mori L.) om effektiviteten av kokonger i Polen.

Sammenligning av kokongeffektivitet i morbærsilkedyr i Polen og i de ledende landene på dette feltet, som japan, Italia, Russland og andre, poeng, som polske oppdrettere i gjennomsnitt bare oppnår 50% mulig avlseffektivitet. Dette er tilfellet med kokongsamling i Polen, per gram grena sendt til oppdrettere. Likevel er det mange oppdrettere i Polen, som vil matche innhøstingen deres, og til og med overstige gjennomsnittlig kokonghøst i de ledende silkeormene (Golański 17). Det er også kjent, at de samme rasene avlet i utlandet og i Polen ofte er preget av høyere verdier i Polen, enn i utlandet, spesielt når det gjelder størrelse og vekt på kokongene, silkeinnholdet i kokongene og lengden på den utrullede tråden i kokongen.

Noen år etter andre verdenskrig begynte japanerne å produsere flere hybrider av høy verdi (polyterapi). Utførelsen av dem, spesielt industriell, sammenlignet med de hittil reproduserte løpene og deres hybrider, økt med 50%. Disse hybridene, under japansk lisens, Italienerne begynte å produsere dem på 1950-tallet og levere dem til andre europeiske land (28). Også Polen fra 1958 r. bruker grany polyhybrider av italiensk og japansk opprinnelse. Den japanske grenaen viste seg å være bedre, og det er derfor vi har importert den siste tiden 33 bare fra Japan. (36, 48, 53, 54). Samtidig startet arbeidet på Natural Silk Laboratory i Milanówek og Silk Breeding Plant i Krakow med valg av passende raser og produksjon av egne polyhybrider. (5, 6, 48).

Å oppnå positive resultater ville gjøre Polen uavhengig av importen av utenlandsk grena, og dessuten kan det bli grunnlaget for utvidelsen av vår grenarindustri., fordi andre sosialistiske land gjerne ville kjøpt en god bit polyhybrider fra oss. I den nåværende forskningstilstanden er disse utsiktene bare en visjon om fremtiden.

En av grunnene til lav avlseffektivitet, og dermed industriell, Polsk silkeindustri er utvilsomt det hyppige utseendet på sykdommer på gårder og mangelen på effektive tiltak for å bekjempe dem. Mengden tap som oppdretterne har påført, PZU og industrien som et resultat av sykdommer i gårder er foreløpig ikke kjent. Et første forsøk på å presentere denne utgaven i et statistisk rammeverk er masteroppgavene til studentene ved Military University of Life Sciences i Krakow, utført ved Department of Jedwabnik Breeding of the Institute of Medicine under veiledning av forfatteren, om hyppigheten av sykdomsforekomsten i Polen i årene 1956—1960, (10, 23, 34, 37, 52) og forfatteren (20, 21, 22). Dette arbeidet er en introduksjon til utviklingen av andre trinn, dvs.. estimere materiell skade forårsaket av gårder av sykdommer.

Blant morbærsilkesmaskesykdommer som forekommer i Polen, gir gulsott de største tapene, dødelighet og råte. Forbruk forårsaker mye mindre skade, muskardine og pehryna.

Gulsott (kjernefysisk polyhedrose) er forårsaket av bakterien Borrelincvirus bombycis P., som kommer inn i hemolymfen via? skadet hud eller gjennom eksternt infiserte morbærblader gjennom fordøyelseskanalen. I kjernene til celler i forskjellige vev produserer dette viruset proteininneslutninger i form av polygonale plaketter kalt polyhedra (11, 14, 16, 18, 21, 27, 32, 49). Den største faren for disse bakteriene ligger i dette, at de kan komme seg gjennom eggene, og muligens sædceller, passere fra generasjon til generasjon i latent tilstand og aktivere deres destruktive effekter, avhengig av gunstige forhold for reproduksjon (4, 9, 50).