Grudnik

Grudnik

Det er en plante under dette mystiske navnet, som blomstrer om vinteren, mellom november og januar og er en vakker potteblomst. Det er også kjent som: szlumberga, zygocactus, Julekaktus. Det kan være hvitt, laks, kremete, lilla og blodrød, mens bladene er glatte eller med takkede kanter. Avhengig av størrelsen på prøven den kan ha 25 gjøre 100 blomster.

Denne vinterglade planten kom til vårt land fra Brasil, av denne grunn krever det spesiell jord og stell. Det er best å dyrke det på et underlag, som er et humussubstrat med tilsetning av jord og sand, dette gir planten en erstatning for det naturlige miljøet, der hun vokste opp. I Brasil hadde det sitt naturlige habitat blant lemmene.

Fordi det er en plante som liker et kaldt sted, der den skal plasseres, kan den ikke utsettes for høy temperatur, hvis produsenter vil at knopper skal vises raskt, skal sette kluten i et kaldt rom. Dette vil hjelpe det å blomstre. I blomstringsperioden krever det ikke lenger isete temperaturer, og svinger i grensen 10 - 14 Grader celsius, og isolasjon. Imidlertid skal det ikke være lett som skinner direkte på planten, men spredt, ligner dette, at treklumpen kom under blomstringen mellom trærne. For å holde blomstene lenger, må de ikke helles med vann mens du vanner, og la heller ikke underlaget tørke. Det skal være moderat hydrert.