Catnip

Catnip

Catnip er en type urteaktig plante, na które składa się ponad dwieście gatunków. Kocimiętka ma nieduże, hjerteformede blader. Den vokser i et temperert klima. Den kan plantes både i hagen, i blomsterbed. Ale kocimiętka sprawdza się również jako roślina doniczkowa. Den kan brukes som en prydplante.

Catnip er hovedsakelig kjent for sine effekter på huskatter. Kiedy koty wyczują aromat rośliny, eller smaken begynner å spille voldsomt og bevege seg. De leker også med planten, tar tak i henne og biter henne. De spiser herlig samtidig. Virkningen av kattemynte sammenlignes ofte med effekten av legemidler på menneskekroppen. Catnip gir fine følelser for purrs, de er imidlertid ikke skadelige for katter. Reaksjonen til katter skyldes ikke innholdet av psykoaktive stoffer, men kattens feromon. Derfor er kattemynte mest effektiv hos katter i reproduktiv alder. Unge katter er praktisk talt likegyldige med planten.

Catnip er tilgjengelig både som en fersk plante i en gryte, så vel som tørr. Begge former fungerer på katten med nøyaktig samme kraft.