Hvordan dyrke kalanchoe

Hvordan dyrke kalanchoe

Kalanchoe er en potteplante. Behandlet som ettåring av mange, selv om dette er feil tenkning. Kalanchoe er en vakkert farget flerårig, langvarige blomster. De vises ofte om vinteren.

Kalanchoe har mange farger, på salg kan du oftest møte hvitt, gul, rosa, oransje og rødt. Det ser vakkert ut i fargerike komposisjoner. Det skal imidlertid huskes, at kalanchoe er spesifikk. Hvis vi legger flere farger i en pott, det er sannsynlig at blomstene blir dominerende etter den første blomstringen. Den overblåste planten skal ikke kastes. Som nevnt har den mange års erfaring, det mister imidlertid appellen gjennom årene. For å få et sunt og pent utseende, bør en ny plante fjernes fra frøplanten og plantes.

Viktig, slik at når du kjøper en plante, må du være nøye med det ytre utseendet. Blomstene kan bare være halvdyrket, hvis vi merker visne og tørre steder, er det et tegn, at planten allerede hadde hatt full blomstring. Det er også viktig å være oppmerksom på listen. Flekkene på bladene er sannsynligvis en slags sykdom, som sikkert vil overføres til andre planter i vårt hjem.

Kalanchoe er ikke krevende å dyrke. Om vinteren trenger det mye lys, om sommeren er det bedre å flytte den til et skyggelagt sted. Om vinteren skal den holdes borte fra varmeelementene, og hennes favoritt temperatur er 10-15 Grader celsius. Kalanchoe råtner lett og er utsatt for mugg. Vær derfor forsiktig med vanning. Det er best å vanne den bare når jorden blir synlig tørr. Om vinteren hva 10-14 dager, sommer co 5-6. Anlegget liker ikke sprøyting, Imidlertid bør den mates med gjødsel i blomstringsperioden. Vi velger flytende gjødsel og bruker den en gang i måneden. Bladene tørkes av med en fuktig klut, ikke blank. Hvis luften i leiligheten er tørr, bad kan brukes, ved å plassere potten i et større reservoar med fuktig torv,. Fjern eventuelle overblåste blomsterstander og syke blader.