Hvordan ta vare på busker om våren

Hvordan ta vare på busker om våren

Om våren begynner vi å vises oftere på tomten vår eller i hagen. Og ikke bare på grunn av det, det blir varmere, men også fordi, fordi vi har flere og flere ting å gjøre i det. Hvis vi har vakre busker plantet i hagen, uansett om de er nåletre busker, eller vakkert blomstrende, da må du ta vare på dem på samme måte. Først og fremst bør vi fjerne all beskyttelse som er igjen etter vinteren. Vi kan imidlertid ikke gjøre det når som helst. Først og fremst må vi være sikre, at frosten er borte for godt. Når det er varmt, men samtidig vil det komme en uventet frost, så beskytter vi busken mot kulde igjen.

Det andre trinnet i hagestell er definitivt buskbeskjæring. Eller vi gir dem ønsket form, eller vi røntger busken slik, slik at den ikke blir for tykk. På grunn av overskuddet av kvister, solen kommer ikke til hele planten, slik at for eksempel noen av dem tørker ut.

La oss ikke glemme riktig gjødsling av buskene våre. I de fleste tilfeller vil enkel gjødsling med organisk kompost være tilstrekkelig, som vi samler fra skallene, gamle planter og andre slike ting. Men hvis vi vil ha noe typisk for en gitt busk, så går vi til hagespesialisten og ber om spesifikke råd.