Når skal du plante jordbær

Når skal du plante jordbær

Det kunne se ut som, at vi alltid starter vår avling eller avl om våren. Imidlertid er det visse planter med lengre planteperiode. Dette er selvfølgelig jordbær, som vi kan plante fra tidlig vår til sen høst.

Men før vi bestemmer oss for å plante små busker i en så enorm periode, Vi må først sørge for at plantene ikke er smittet med noen sykdommer, og at de ikke har blitt angrepet av noen parasitter. En annen betingelse er dette også, że w momencie kiedy w końcu dostarczono do nas sadzonki truskawek, da skal vi ikke forsinke beslutningen om å legge dem i bakken for lenge.

Prosessen med å plante jordbær i hagen bør også følge visse retningslinjer. Vi kan nemlig ikke plante dem på fersk gravd mark. Det skal selvfølgelig fluffes opp, men også noe forfalt etter brøytingsprosessen. Dekk hele jordbærrøttene grundig, på denne måten, for å dekke dem grundig med et jordlag, og legg til og med en liten kjegle i den.

Vi graver alltid jordbær i radsystemet. Som betyr, at det skal være tilstrekkelig avstand mellom radene på ca. 80 centimeter. Og i rekker, mellom individuelle frøplanter etterlater vi ikke mindre enn 15 centimeter ledig plass. Etter planting blir jordbærplantene vannet rikelig. På denne måten har de en sjanse til å raskt tilpasse seg i hagen vår, som de skal betale deg med søte avlinger.