Plen

Plen

Alle drømmer om en vakker og grønn plen foran hjemmet sitt. Det er mye lettere å så og ta vare på det, enn du ofte tror.

Vi finner mange varianter av gress i hagebutikker. Wszystko zależy od tego, hva ønsker vi å bruke plenen til og under hvilke forhold den skal brukes. Vanligvis i hagebutikker kan du kjøpe frøblandinger av forskjellige gress.

Gressblandinger

Og så, hvis plenen vår ikke vil bli brukt til spesifikke formål, vi bryr oss heller ikke om spesielle dekorative effekter, to możemy zdecydować się na mieszankę uniwersalną. Trawnik z takiej mieszanki nie jest trudny w utrzymaniu. Den er imidlertid motstandsdyktig mot tråkk og slått. Jest to mieszanka typowo użytkowa.

Men hvis vi drømmer om en vakker hage, to powinniśmy użyć mieszanki dekoracyjnej. Trawy z tej mieszanki wyglądają znacznie ładniej i lepiej komponują się z posadzonymi kwiatami. Akkurat som en universell plen, er den motstandsdyktig mot lav klipping.

Men hvis vi vet det, Noen i huset vårt praktiserer mye fotball, eller annen utendørssport, bør vi investere i en sportsplen. Sportsblandingen vokser raskt og er veldig motstandsdyktig mot tråkk, eller til og med å plukke

Såing og vedlikehold

Plen, uavhengig av type og formål, det er best å ta på om våren, dvs.. i begynnelsen av april og mai. Rett før såing er det verdt å løsne jorden slik, å bryte ned klumpene. Gleba powinna być również wilgotna Na tak przygotowanym gruncie można wysiać trawę ręcznie, være med såmaskin. Etter at såingen er fullført, bør vi dekke frøene med et tynt lag med jord. På denne måten vil vi forhindre uttørking, eller vask dem ut av jorden.

Først da skal plenen vannes, når jorden tørker opp ca.. 3 cm. Vi kan vanne begge med en vanlig hageslange med sprøytespiss, og ved hjelp av vanningsanlegg.

Plenen skal ikke være høyere, enn 10-15 cm (avhengig av blandingen), derfor skal det klippes relativt ofte. Klipping fremmer veksten av gresset, så jo mer vi gjør det, jo penere blir plenen.

En plen for vinteren

Plenen skal være ordentlig klargjort om høsten. Først og fremst skal det gjødsles i september med fosfor og kaliumgjødsel. I oktober skal den siste klippingen gjøres. Gresset skal deretter trimmes til fire centimeter langt