Riktig daddelpalme

Riktig daddelpalme

Riktig daddelpalme er en av de mest dekorative palmene. I varmere klima dyrkes denne planten for sin søte frukt.

Det er sant at denne håndflaten ikke er en av de som er lette å dyrke, men den har store dekorative egenskaper som et husplante. Vokst i lyst, romslig sted, det vil være en effektiv dekorasjon av ethvert hjem.

Datepalmens hjemland er ørkenområdene i Nord-Afrika og Midt-Østen. Som en dyrket plante, daddelpalmen gir frukt, men også juice til vinproduksjon og fibermatter. Det brukes også som byggemateriale. Daddelpalmen er elegant blågrønn, fjæraktige blader, med ganske stive og sviende seksjoner. De vokser ut av en slank, grønn koffert og gi håndflaten en karakteristisk form.

Under naturlige forhold begynner den å bære frukt i alderen 4-5 år, når full frukting i alderen 15 år og forbli produktiv for de neste 60-70. I boligforhold blomstrer imidlertid dette palmetreet ekstremt sjelden.