Grunnleggende forhold for planteutvikling

Grunnleggende forhold for planteutvikling.

Grunnleggende faktorer som bestemmer utviklingen av planter – det er jord, lys og vann. Du vet, at hvert anlegg skal være i et passende miljø for det, fordi bare da kan den vegetere normalt. Du må huske på dette, at planten puster, trekker vann fra jorden, og med det løsninger av mineralsalter, hvilken – i kombinasjon med karbondioksid hentet fra luften – danne organiske forbindelser, nødvendig for vegetasjonen. Disse prosessene foregår i røttene, blader, skyter. Jord, som et essensielt element i plantemiljøet, bør inneholde tilstrekkelig mengde næringsstoffer, vann og luft.

Avhengig av type og art av planter, blandinger av forskjellige jordtyper brukes, f.eks.. løvrike, kompost, inspektoratet. Disse blandingene inkluderer nesten alltid tilsetning av sand eller torv. Sand løsner jordpartikler, forenkler tilgang til røtter av luften som er nødvendig for plantevegetasjon, torv forbedrer jordfuktighetsforholdene og – akkurat som sand – det bidrar til å løsne sammenholdet. Den riktige sammensetningen av blandingene garanterer et passende og gunstig miljø for individuelle planter.

Villig til å motta bladjord, bladene som har falt fra trærne må samles (unngå eik og or, inneholder tannin som er skadelig for planter), hell dem med jord, jobbe over flere ganger (blande) og bare etter sikting, bruk for å fylle beholdere og plante planter.

Kompostjord lages ved å nedbryte eventuelt hageavfall (ugress uten frø, kutte planter, blader etc.), så vel som innenlandske (peeling, eggeskall osv.), som helst skal deponeres i en kompostgrop, dryss med jord og hell vann innimellom. Etter en tid (vanligvis er et år nok) komposten skal blandes (gjøre om) og sikt, får kompostjord.

Rammejord er laget av gjødsel som brukes til legging av rammer. Etter å ha ordnet den i hauger, blir den behandlet flere ganger og siktet etter et år, motta jord som er egnet for bruk.

Behandlinger som er nødvendige for å oppnå bladjord, kompost, inspektoratet – kan lages av eierne av hager og tomter; brukere av balkonger og loggier må heller kjøpe ferdig mark eller en passende blanding på et hagearbeid eller blomsterbutikk.

I tillegg til mineraler og luft trenger planter vann. Mangel på vann får planten til å tørke ut, overskuddet forhindrer at luft når røttene, får dem til å dø av (råtne) og øker jordens surhet.

Under påvirkning av mange fysiske og biokjemiske prosesser dannes forskjellige kjemiske forbindelser i jorden: regler, salter og syrer, gjør det alkalisk, nøytral eller sur. For de fleste planter er en nøytral eller litt sur reaksjon mest hensiktsmessig.

Temperatur er en veldig viktig faktor i planteutviklingen, begge lander, og miljøet, der anlegget ligger. Temperaturfallet kan være et resultat av en plutselig kjøling av luften eller bruk av for kaldt vann til vanning. Derfor bør du ikke vanne plantene med vann som er tatt direkte fra kranen, men ha den i fartøyet en stund (flasker), for å holde den varm og avklorert.

Uavhengig av jordforberedelse, det er også nødvendig å gi den passende gjødsel som beriker jorden med næringsstoffer, og mest av alt i nitrogenforbindelser, fosfor, kalium og kalsium, så vel som andre stoffer, som sammen med karbondioksidet som er hentet fra luften, utgjør plantens hovedfôr.

Riktig fôring av planter består i å gi de nødvendige ingrediensene i riktig proporsjon, derfor er det best å bruke ferdige, kommersielt tilgjengelige gjødselblandinger. For øyeblikket er Florowit den enkleste å bruke (i pakker 1 l – tilgjengelig på blomsterbutikker).

Jordtilførselen skal startes om våren (mer intensiv plantevegetasjon), og slutter på sensommeren eller tidlig på høsten. Før prosedyren for befruktning skal huskes, at jorden skal være fuktig. Nyplantede eller transplanterte planter kan bare mates etter noen få uker.

Overfôring av planter bør unngås, fordi det hemmer deres vekst, og kan til og med få dem til å dø.