Borsuk – Meles meles

Borsuk – Meles meles

Grevlingen ser ingenting ut som en marter. Man kan si, at det er en overgangsform fra martens til bjørn. Hans svake og massive utseende og måten han går på gjør ham, at grevlingen ser ut som en liten bjørn. Femfingersporet er 7-10 cm langt (3). Grevlingen finnes over hele Europa med unntak av Skandinavia, og på Kreta og Lilleasia, fra der den kommer til Fjernøsten. Den lever i skogkledde stepper, velge spesielt gjengrodde bakker, hvor han med sine sterke klør graver dype hull. Det er en labyrint med kryssende korridorer som overstiger lengden 10 m går ned til 5 m. En slik romslig hule har mange innganger og er ren, i motsetning til revegraver, der det er matrester. Grevlinghulen kompletteres med en omfattende, et blindkammer sendt med gress, mose og blader. Avfallet ditt (4), grå og langstrakt (6—8 cm i lengde og 2 cm tykk) grevlingen legger seg i et hull som er gravd for dette formålet nær grav.

Borsuk det er altetende. Den lever av små virveldyr, insekter, bær og røtter. Han bryr seg mye om pelsen sin, som han renser og kammer med klør og tenner. Badgers leverer også tjenester til hverandre (2), som i tillegg til den grunnleggende funksjonen også uttrykker sosiale forhold mellom individer, og roer seg også, da denne handlingen betraktes som en vennlig refleks når man møter to grevlinger. Grevling er en sosial art. De blir jaktet hver for seg.

Kroppsvekten til en grevling er fra 10 gjøre 16 kg, men om høsten, før overvintring, noen menn veier til og med opp til 20 kg. Grevlingen har en grå-svart kappe og en karakteristisk sort-hvit maske (1). Lengden, inkludert halen, er 80-100 cm. Ved foten av den korte halen (15—19 cm) det er et utløp for duftkjertlene. Grevlingens sekreter markerer deres territorium, men det brukes også til å gjenkjenne hverandre i varme, som skjer i juli og august. Tidsperioden for varmen begynner imidlertid å variere avhengig av eksistensstedet. I noen regioner kan det starte i januar, og i andre kan det slutte i oktober. Graviditeten kan utvides eller ikke, avhengig av befruktningsperioden. I mars eller april føder kvinnen 2 gjøre 5 valper, blind og dekket med sparsomt hvitt hår, som hun mater med melk i ca. 3 måneder. Ung borsuki de begynner å se etter en måned, og på slutten av sommeren viser de litt uavhengighet. Ikke sjelden tilbringer de imidlertid vinteren sammen med moren. Viltarter.