Hermelin – Mustela erminea

Hermelin – Mustela erminea

Når gnagere overrasker og forvandler felt og enger til en stor labyrint av underjordiske passasjer, deres naturlige fiender dukker umiddelbart opp. Buzzards og kestrels begynner å sveve over slike terreng. Hegrer og storker samles også. Om natten slutter mange mus livet sitt i klørne til nattfugler eller mellom fangene til revene. Jordas bakker vitner om de siste besøkene til sistnevnte til musekoloniene. Hermelin er også en gnagerødelegger. Han bor over hele Europa, unntatt Middelhavsbassenget, i Nord-Asia og Nord-Amerika. Det finnes hovedsakelig i sletter og åser; i fjellet kan den nå høyder 2000 m. Den lever hovedsakelig av gnagere, under gunstige forhold fanger den unge hare, det spiser imidlertid også frosker, øgler, snegler og insekter. Hermelin, som andre martenidae, de reproduserer i to faste perioder. Først, det er februar eller mars; ovum, deretter utvikler embryoet seg normalt og hunnen føder etter 8-10 ukers svangerskap. Den andre paringssesongen skjer i juli og august. I dette tilfellet forblir embryoet latent i livmoren. Kvinner er gravide i ni måneder og føder 4 gjøre 7 unge mennesker nesten samtidig som den første gruppen, dvs.. fra april til juni. Kullet blir også passet av hannen.

Hermelin (1) den er 30-41 cm lang, inkludert halen (3—12 cm). Dens kroppsvekt er 125-350 g. Kvinner er omtrent en tredjedel mindre og lettere enn menn. En hermelin sommerkjole er på baksiden av en kanelfarge, nesten hvit på magen. Enden på halen er alltid svart, uansett farge på kjolen. Vinter, når pelsen på hermelin blir hvit, bakende, øynene og munnen forblir svarte (2). Hermelin beveger seg i hopp av forskjellige lengder, plasser alltid bakbenene i sporene som er igjen av fremre føtter. Etter å ha gått gjennom snøen, kan du se stien med jevne fotavtrykk som er igjen 20-70 cm fra hverandre (3). Fremre potetrykk har 2 cm i lengde og 1,5 cm bred, bakbena henholdsvis 3,5 Jeg 1,3 cm (4).

I mange land blir herminer skutt eller fanget på grunn av sin dyrebare pels.

Beskyttede arter.