Furumar – Tirsdag tirsdag

Furumar – Tirsdag tirsdag

Kunowaceae er preget av stor fleksibilitet og mobilitet. De har korte poter, lang og smidig kropp, takket være at de kan klatre og gli inn i et hul eller hull. Martens er mellomstore representanter for martens. De bor i lite antall over hele Europa, unntatt Spania og Storbritannia, der de nå er nesten utryddet. Fyrmarter finnes også i Vest-Sibir og Kaukasus, i Lilleasia og i Iran. Som skogskjøtt går det ikke ut i åpne områder eller nær menneskelige bosetninger.

Hvis det oppdages en fotspor i form av par fotavtrykk i snøen, plasseres ved siden av hverandre med jevne mellomrom, og hvis disse sporene er ca.. 4,5 cm ende ved foten av treet, du kan være sikker, at en marter passerte denne veien. Alle martens beveger seg i snøen i små hopp, bakpote er plassert nøyaktig i inntrykkene på frontpoten (3). Marten jakter på territoriet fra 5 gjøre 20 km². Det krysses av stier, som marter merker med sin duft. Hver kveld løper han disse stiene i 3-7 km. Om dagen hviler den i trehuler eller i ekornereir, der han noen ganger holder matforsyninger.

Parringssesong kuny det er i juli og august. Etter graviditet, forlenget på grunn av senere implantasjon av embryoet (236—274 dager), hunnen føder i april eller mai 1 gjøre 6 ung. Hos kvinner som ikke er befruktet om sommeren, oppstår det varme i februar eller mars året etter. Etter befruktning på dette tidspunktet er graviditeten mye kortere.

Hun er voksen fordi (1) den er 40-53 cm lang. Lengden på den luftige halen er 23-28 cm, og kroppsvekt fra 0,8 gjøre 1,6 kg. Det er tykt, skinnende pels er brun, pyntet med en gulaktig hake, klart synlig, flekk, slutter ved brystet. Marten klatrer dyktig trær takket være skarpe klør og hårete såler. Jager byttedyr, f.eks.. ekorn, utfører hopp 3–4 m lange, flytte fra gren til gren. Du kan finne svart avføring på stiene, langstrakt og vridd til et tau (2). På slutten av sommeren inneholder de en stor mengde skogsfruktrester. I Polen er det bare skytevåpen som kan jaktes. Viltarter.