Feiging – Putorius putorius

Feiging – Putorius putorius

Alle pattedyr har duftkjertler. De er lokalisert på forskjellige steder i kroppen. Mange arter orienterer seg primært etter lukt og bruker sekresjonene fra disse kjertlene som et kommunikasjonsmiddel. De lar den ligge på steinene, på bakken, på trestammer og grener, og dermed definere området for deres eksistens. Hvis noen inntrenger går utover den grensen, setter seg selv i fare for angrep. Duftkjertlene spiller også en viktig rolle i paringssesongen, i parring eller enda mer som et defensivt tiltak, avskrekke enhver angriper. Det er et forsvarsapparat, som følge av sekundær evolusjon, det er veldig viktig i en feig. Han bruker analkjertlene for å skremme motstanderen. Jaget av en hund eller en rev, sprinkler den omgivelsene med dårlig utflod, som lar ham unngå fangene til forfølgerne nesten umiddelbart. Feigen bor på slettene og i fjellet, i marka og i skogen, og ofte i nærheten av menneskelige bosetninger. Han liker nærheten til vann. Det forekommer i store deler av Europa. I øst er grensen for dens forekomst Volga, Don i pasmo Uralu. Det er ikke til stede i Irland, nord i Skandinavia, ved bredden av Adriaterhavet og sør på Balkan. I Afrika finnes den nordvest i Marokko.

Feiging spiser på reptiler, frosker og insekter og små virveldyr, angriper ofte småvilt. Derfor, men også for en vakker pels, det blir skutt eller fanget i noen land. Bare skytevåpen har lov til å jakte i Polen.

Om tilstedeværelsen av en feig (1) fem-fingeravtrykk av potene og avføringen hans vitner (6—8 cm i lengde og 12 mm tykkelse) vridd til et tau (3). Forpote fotavtrykk har dimensjoner 2 på 3,5 cm, bak - 4 på 4,5 cm (4).

Steppe feiging (Putorius eversmanni) (2) den har svart og gulaktig pels. Den beveger seg sakte vest for de skogkledde steppene i det sørøstlige Europa den bor i. Det er en art som hovedsakelig finnes i åkrene.

Begge artene reproduserer på samme måte. Paringstiden er fra mars til april, men noen ganger strekker den seg til juni.

Hunnen, etter 40-43 dager med graviditet, føder unger mellom april og august i et underjordisk gjemmested. Kullet består av 4-9 unger, som begynner å se etter 28-36 dager. Unge feige blir voksne og reproduktive etter ni måneder. Begge disse artene reproduserer på samme måte.

Viltarter.