balkong

balkong

Balkonger – er det vanligste funksjonelle og dekorative elementet i en bygning. Gjennom århundrene har formen og størrelsen antatt så mange forskjellige former, at ingen kan definere grensen for videre utvikling. Nybygg og materialløsninger åpner store muligheter for designere, muliggjør en rik utforming av fasadeplanet.

Maxwell Ery presenterer i sin bok "Fine Bulding" verdiene og bruksverdiene til balkongen: “Balkongen er dette for leiligheten, hva en hage for et hjem: utvidelse av fritidsområdet til friluft, flykte fra nedleggelse, kontakt med naturen. Den første oppgaven er å spre følelsen av klaustrofobi ved å åpne opp for det omkringliggende rommet ". Balkongen lar deg gå utenfor, flykte fra det lukkede interiøret, ta kontakt med et bredt rom. Det skaper muligheten for flerretningsobservasjon av gatelivet, utenfor grøntområder.

Balkongen forårsaker relativt lite skyggelegging av underrommet. Dens ulempe er mangelen på et sidedeksel, beskytter mot vind og begrenser bruken til sommermåneder og regnfrie dager. Denne ulempen kan til en viss grad elimineres ved å bygge glassvegger, ved å henge markiser, ved hjelp av klatreplanter, hvorav - på passende støtte og gitter – du kan lage grønne vegger eller lysthus.

Balkongens design og kreativitet bidrar til balkongens form og størrelse, konstruksjon, utvalg av materialer, farge, plass på fasaden. Balkonger har en tendens til å være små, stor, Enkelt, tvillinger, koblet i serie, hjørne, i bygningens avantkorps. De skiller seg ikke bare i størrelse, men også formen på balkongplater og rekkverk.

Balkonger av tre så ut til å være de tidligste. Inntil nå kan du finne hus i små byer og noen landsbyer, med gavlvegger er utstyrt med balkonger som forbinder loftstuene. I høyere hus (enkelthistorie) de dekorerer ofte fronten, til og med i hele lengden. Et uatskillelig element i disse balkongene er rekkverk laget av brett i horisontale eller vertikale opplegg, ofte dekorativt kuttet. Stein balkonger – tidligere var det et karakteristisk element i urbane leiehus. Profilert, steinheller ble plassert på rikt utskårne støtter. Platen ble toppet med en balustrade av steinbalustere. Til tross for vekten, steinbalkonger hadde karakter av gjennomgående skulpturer og blonder; var perfekt integrert i fasadenes bakgrunn.

W XIX w. balkonger ble bygget på støtter laget av stålbjelker, med mesh og dekorativt ferdig med stuk. En annen variant av balkonger i denne perioden var løsningen av braketter og rekkverk i støpejern. Men bare på 1900-tallet. balkongløsninger har nådd enestående variasjon. Som balkongplatene, balustradene tok også forskjellige former, og bruk av forskjellige materialer - tre, stål, stein, betong, glass og plast – tillatt for deres rike utforming. De store flatene på boligbygninger med mange balkonger illustrerer inndelingen av kubaturen i utallige små leiligheter, med rett til egen balkong. Imidlertid at disse produktene fra arkitektonisk kunst ikke ville forbli kun kunst for kunst, skal håndteres ordentlig. Balkongen er ikke et ekstra oppbevaringsrom for gjenstander som ikke passer inn. Han er heller ikke lam, der overflødige møbler lagres midlertidig, kasser og kofferter, polstrede gryter og servanter. balkong – akkurat som hallen i interiøret – det er et eksternt utstillingsvindu for leiligheten. Dette forplikter leietakere til å opprettholde en slik ordre på den, som i interiøret; rengjøring kan kalles et mini-program: det er et ordinært ubetinget krav; det utvidede programmet vil omfatte dekorasjon – i større eller mindre grad – balkong med grøntområder og blomster.

For å gjøre det lettere for fremtidige brukere å ordne balkonger, arrangementet - og til og med utførelsen - av containerne bør planlegges allerede på det arkitektoniske designet.