Betydningen av grønne områder for byens innbyggere, bosetninger, hjem

Betydningen av grønne områder for byens innbyggere, bosetninger, hjem.

Sol, luft, grønn – er de grunnleggende og nødvendige forholdene for normal menneskelig utvikling, veien til å forstå denne sannheten var imidlertid lang og vanskelig.

Middelalderbyen var et kompakt kompleks av smale hus – i trange gater – lukket med en ring av forsvarsmurer. Etter eksemplet på arkitektur skapt i forhold til et varmt middelhavsklima, begrenset europeisk konstruksjon i mange århundrer tilgangen til luft og sollys til boliginteriører. Dette hadde en avgjørende innflytelse på forholdet mellom størrelse og antall vindusåpninger til overflatene på bygningens yttervegger. Den gradvise utover veggene i boligbygging og urbaniseringen av stadig kaldere deler av Europa endret kravene til boligbygg i løpet av årene, som resulterte i bredere åpning av vinduer for lys og grønt.

Den konstante utviklingen av teknikken for oppføring av hus gjorde det mulig å forstørre vinduområdet, å utstyre leiligheter med loggier, balkonger og terrasser. Det var et avgjørende skritt mot å etterlate et lukket interiør i et åpent rom, ta en nærmere kontakt med solen, en frisk bris, gateliv. Imidlertid var kontakten mellom en gjennomsnittlig leilighet og grøntområder fremdeles begrenset, hovedsakelig til hagene rundt palassets boliger.

Faktisk var det bare i de arkitektoniske løsningene på 1800-tallet. en forståelse av verdier ble født, hvilken luft har livet for innbyggerne i spontant utviklende byer, sol og grønt. Ved siden av de grønne kompleksene rundt palassene opprettes byparker, tilgjengelig for alle. Den grønne bekken renner ut i gatene, trær er plantet på fortauene, det etablerer plener beriket med busker og blomster.

Det 20. århundre introduserer grøntområder for nybygde boligfelt og byer med en bred strøm. Byplanleggingen av de nydesignede kompleksene rev de ytre bygningene fra hverandre, forlot det nittende århundre systemet med leide uthus, lukkede verftbrønner, hun behandlet grønt ikke bare! som en dekorativ faktor. Alle de grønne elementene, som trær, busker og plener, har blitt en av de viktigste forutsetningene for det moderne liv, en garanti for bedre helse, beskyttelse mot vedvarende støy fra en moderne bygate.

Nå for tiden, der byboeren tilbringer 5/6 netter i lukkede rom i huset, kontorer, trikk, buss, rush for rekreasjon er født, flykte ut i det fri, til den røykfrie solen, klart vann i sjøen, skogens grøntområder ikke forurenset med eksosgasser. Men ferie eller rekreasjon lørdag-søndag er ofte begrenset av kommunikasjonsvansker, høy kostnad. Så det står til disposisjon for de undervurderte, liten, daglig rekreasjon – hvil i den minste hagen på balkongen eller loggiaen vår. Balkonger, loggier og terrasser er en utvidelse av boliginteriøret som ikke er omsluttet av vegger, åpen for solen, luft, grøntområder. En moderne boligbygning slutter å være dyster bare takket være svelereder av balkonger og loggier merket med chiaroscuro, klumpete, betongblokk. Balkonger og loggier, i den tilstanden entreprenøren gir dem videre til beboerne, vanligvis pleier de å være et dødt dekorativt element, ofte brukt som et praktisk rot, søppellager. De små, åpne flater, uadskillelig fra leiligheten, de kan ikke opereres i sin uferdige tilstand. For å tjene den nevnte lille rekreasjonen, krever nøye styring av grøntområdet, blomster.

Det utbredte utseendet på planter i leiligheter, vinduer, på balkonger fant sted på 1800-tallet., å utvikle seg spontant i det 20. århundre. Brukere som ønsker å velge den beste løsningen innen grøntområdet, å dyrke klatreplanter og blomster, og å ordne et hvilested riktig, rik litteratur kommer til unnsetning. Mange bøker og fargerike blader bruker dette – en gang litt, men hvor viktig det er i dag – mye plass. Og ja, som storbyens grøntområder, som ikke bare pynter, men det forbedrer også levekårene, ja og den lille, balkong-loggiawa, det gir ikke bare fasader farge, men det gir forholdene for et hyggelig opphold, sunn hvile og isolater fra irriterende ytre påvirkninger. På større balkonger og loggier kan du lage en mini-hage til hjemmet, og ved å bruke forskjellige arter av klatreplanter for å gjøre dem skyggelagte, grønne lysthus. I varmt, sommerdager, etter en dag med varme, balkong drukner i blomster og festonger av villvingrønn, det vil bli en oase av fred, "Hengende hage i Babylon".

Og når alle eierne av balkonger og loggier tar seg av utviklingen, hjemmene våre vil ha et annet utseende, gate, bosetninger. De falske fasadene med hundrevis av døde balkongbokser vil forsvinne, med mørke øyehuler i loggia.

Kanskje, den eneste esken som brenner med ildrøde pelargoner vil oppmuntre andre leietakere til å dekorere balkongene sine, det vil bli et utropstegn som utløser et omfattende initiativ for å forbedre livet blant greenens sjarm, blomstrende balkonger, loggii, terrasser.