Vinduet

Vinduet

I moderne boligarkitektur er vinduet resultatet av å beregne forholdet mellom arealet og gulvet i det opplyste rommet, sørger for et minimum av lett tilgang til det indre av leiligheten. I de fleste løsninger vurderes denne saken nesten utelukkende med, synspunktet med å påvirke utsikten over bygningsfasaden. Standard ensartethet i størrelsen og proporsjonene til vinduene er diktert av den obligatoriske anvendelsen av normer, fabrikkteknologi for oppføring av bygninger. Denne stereotype behandlingen av et vindu som en åpning med tilstrekkelig overflateareal førte til dette, at det blir for lite oppmerksomhet til avhengigheten av vinduets andel og størrelse av rommets funksjon, orientering, tydelig differensiering av fasadeåpningene, dårlig eller sterkt solbelyst, plassere vinduskarmer på nivået som tilsvarer funksjonen i rommet. Derfor er det leiligheter som er undereksponert for det meste av året, som fratar deres innbyggere de gunstige effektene av sollys. Sollys er undervurdert for å gi menneskekroppen viktige biologiske og psykologiske stimuli. Denne viktige rollen til solen tas i betraktning av sykehusens arkitektoniske løsninger, skoler, barnehager, barnehager.

Ser på fasaden til moderne bygårder, noen ganger er det vanskelig å vite, hvor er kjøkkenet, baderom, stort eller lite rom. Bedre modulkoordinering bør – begrense utvalget av snekring til noen få typer – skape en bred mulighet for utskiftbarhet, lage forskjellige sett. Ved å redusere vinduene i kjøkken og mindre rom, er det med fordel mulig å forstørre dem i store rom. Vinduet spiller en stor rolle i innbyggernes liv, påvirker interiørets karakter og stemning, og fra utsiden bestemmer det bygningens utseende.

Vinduet har vanligvis en innvendig karm og en utvendig vinduskarm. Den indre vinduskarmen er omtrent et smalt bord eller en hylle, på hvilke blomsterpotter ofte plasseres. Vindusrammene er imidlertid et hinder, ofte uten ventilatorer, åpnet innover og tvunget til å ta av pottene. I lys av disse vanskelighetene, oftere og oftere, spesielt i lavere bygninger, blomster finnes i potter eller esker utenfor vinduet, plassert på et vinduskarm og festet med et rekkverk laget av trelister eller sveisede jernseksjoner.

Kassene kan også plasseres under vinduskarmen i åpne beholdere laget av metallstenger som er sterkt forankret til veggen.. Lommeboken gir større mulighet for kontakt med eksternt lys (fra den franske portefenetre). Det er et vindu utvidet til gulvet, beskyttet fra utsiden av en gjennomsiktig balustrade og glassdørblad som åpner hele veien. Denne løsningen gir større innsikt i det ytre rommet, det gir imidlertid mye mer beskjedne fordeler enn en balkong, på samme måte, som på vinduet, blomsterbeholdere kan plasseres utenfor.