Windows, balkonger, loggia, terrasser, karnappvinduer – fra middelalderen til i dag

Windows, balkonger, loggia, terrasser, karnappvinduer – fra middelalderen til i dag.

Når var kunsten å bygge? Er det mulig å bestemme fødselsdatoen for arkitekturen?? Det er vanskelig å gi et presist svar på disse spørsmålene, og enda vanskeligere å finne utseendet til det første vinduet i tide, balkong, loggii, terrassen, karnapp.

Grotteboerne og gjeterne som vandret rundt i steppene ble plaget av kulden, regn, vind. Du måtte lage et tak over hodet, forbedre levekårene. Den første bygningen gikk i små trinn. Det tok århundrer å forbedre og transformere. Inngangen til hulen ble utvidet og glattet ved bruk av steinverktøy. For å beskytte interiøret mot kulde, vinden, med regn ble gardiner lagt ut av steiner og tregrener, skinn av jaktede dyr ble hengt, hull ble forseglet med bunter av gress. En større klump i steinmuren kunne ha vært det første vinduet, og bakken er enda før grotten – først, stein terrasse.

Til ham laget av grener, gress og skinn av hytta ble ført gjennom inngangshullet sikret med en matte, suspendert hud. Et tilfeldig hull i hyttens kappe fungerte som et vindu.

I regionene, der det ikke var stein for byggemateriale, leire ble brukt: laget med vann, ble det brukt til å bygge gjørmehytter. Tam, hvor var politimannen, en murstein ble født, i utgangspunktet som en klump leire formet til terninger og tørket i solen, senere avfyrt. Mange generasjoner nøyde seg med et hus med ett rom. I de enkle, boksede firveggede hytter, laget av leire og trestokker, det var bare en døråpning. Med tiden ble nye rom lagt til i en rekkeordning, til et lukket system med en uteplass i midten utvikler seg. Gruppering av hus laget en by.

I gamle, på forskjellige breddegrader med forskjellige klima, byggingen gikk gjennom ulike utviklingsstier. Hele arkitekturhistorien, dens utvikling, er hentet fra historien til et bolighus. Vuggen for denne utviklingen er i stor grad landene som ligger i Eufrat- og Tigris-bassengene. Røttene til europeisk konstruksjon og arkitektur går dypt inn i gamle sivilisasjoner, tegning av juice fra den sumeriske kulturen, staroegipskiej, gresk, Rzymska et al.

Ancient Hellas er vuggen til vår kultur. Det er her slike læresetninger og navn kom fra, som filosofi, logikk, Politikk, arkitektur. Også konstruksjon – Gresk arkitektur ble hevet til kunstnivået. Grekerne, mestere i filosofi, litteratur, matematikk, kunst, de reiste bygningens form og form til en høy grad av perfeksjon, ved å operere med enkle konstruksjonselementer.

De tidligste hellenske konstruksjonene brukte tre, gline, murstein, for å mestre bruken av Blowing Stone. De strukturelle elementene var søyler og steinbjelker. Det begrensede spennet på bjelkene må ha bidratt til en ganske beskjeden utvikling av åpninger i bygningens vegger. Det er et rikt mangfold av terrasser, arkader.

Lengre, Romersk kultur ga et betydelig bidrag til utviklingen av arkitekturen. Selv om prinsippet om å bygge buer var kjent i Babylon, Egypt, Mykene, det er bare romerne, etruskerne arvinger, dermed utviklet de teknikken for buer og hvelv, at de kan betraktes som nye oppfinnere, dristige konstruksjoner. Disse buede løsningene hadde en avgjørende innflytelse på utformingen av vindu- og døråpninger, bygge en loggia, terrasser, karnapp.

Påvirkninger av gresk og romersk kultur som trengte dypt inn i Europa nådde de lengste hjørnene. Også migrasjonen av konstruksjonsprestasjoner fra sør til alle regioner nord for Alpene skapte følgelig arkitekturen i Vest- og Sentral-Europa. Nesten alle, ikke nødvendigvis ekspert på kunsthistorie, han lærte til og med beskjeden kunnskap om arkitektoniske stiler på skolen, hvordan Rumensk stil, Gotisk, renessanse, barokk, nyklassisisme. Disse navnene er knyttet til slottene som er sett, palasser, historiske distrikter i gamle byer.