Oriel

Oriel

Oriel – et interessant element i fasaden fra den romanske perioden – den har utviklet seg gjennom mange århundrer, begynte å forsvinne på 1900-tallet. I mellomkrigstiden ble det bygget bygninger med karnappvinduer, ennå- Enkelt – de dukket opp i de første årene av gjenoppbyggingen, men etter at prefabrikasjonen hadde mestret konstruksjonen, forble de bare et minne om vakker arkitektur. Det er synd ikke bare for fasaden, men hovedsakelig for brukeren av leiligheten. De funksjonelle og plastiske verdiene til karnappvinduet kunne – ved siden av balkonger og loggier – berike bygningsfasader og funksjonen til leiligheter. I perioden med gjenoppbygging etter krigen ble noen av høydene gjenopprettet med ett karnapp- eller fleretasjes. Svært få finnes i prefabrikkerte konstruksjoner, redd forsøk på å konstruere karnappvinduer.

Denne varianten av balkongen, av forskjellige former, omsluttet av vegger, skaper et ekstra rom ved siden av rommet, en godt opplyst bukt. Det er mye brukt som et avslapningsområde, sted å jobbe, et eget område for barnespill, orangeri. I dette rommet, beskyttet mot kulde og vind og sterkt opplyst, du kan lage et sjarmerende hjørne fullt av prydplanter.