Terrasse

Terrasse

Til slutt må terrassen nevnes. I følge leksikonet er det en jordvoll, forsterket med et fundament, eller en slags balkong på støtter, muligens et horisontalt plan av taket omgitt av en rekkverk. Terrasser, rikt brukt i palassarkitektur, begynte å forsvinne i kommunal bygging. De finnes fortsatt i de få husene i mellomkrigstiden, hovedsakelig som takterrasser.

For tiden er terrasser designet i hotellbygninger, fritidsboliger og kafeer. Ofte er de imidlertid et viktig funksjonelt og dekorativt element i eneboliger, hovedsakelig som bakketerrasser, direkte koble boligbygningen med hagen. Terrassene gir de største mulighetene for en rik påføring av blomster, prydplanter og busker.

Terrasser, sammenlignet med balkonger og loggier, de er en mye større form, skaper brede muligheter for praktisk utvikling for rekreasjonsformål. Terrassen er en utvidelse av leiligheten, en kobling med det rike grøntområdet i hagen rundt huset. Terrasser er hovedsakelig privilegiet til eneboliger, Willi. Avhengig av størrelsen på huset og løsningen, er det lavere terrasser forbundet med første etasje, løper ut i hagen, terrasser i første etasje og "tak" terrasser over det siste taket som dekker huset.

I gamle bygninger, i den såkalte. leiehus, du finner store terrasser over øverste etasje. Ny, massehusbygging unngår i stor grad bruk av terrasser. Bare i hotellbygninger, I sanatorier og feriehus pleier terrasser å være det dominerende elementet. Terrassen er spesielt funksjonell viktig når du designer barnehager og barnehager. Terrassenes historie er så lang, som arkitekturhistorien. Løsningene på palassterrassene var spesielt rike. Nå for tiden, i perioden med intensivert individuell konstruksjon, terrassen fikk en spesiell bruksverdi og ble nesten den grunnleggende komponenten i hvert nyoppførte enebolig.