UTVIKLING AV EN BALKONY, LOGGII, TERRASSE

UTVIKLING AV EN BALKONY, LOGGII, TERRASSE.

balkong, loggia, terrasse lar deg komme vekk fra den lukkede leiligheten, de åpner opp et stort rom, lar deg observere gaten, kontakt med grøntområder, solen.

Ulempen med balkongen og loggia er imidlertid luftigheten som begrenser deres fulle brukervennlighet. Atmosfæriske endringer er spesielt plagsomme – vind, regn eller for mye sol – som forhindrer utviklingen av en balkong eller loggia med permanente møbler (selv om det for en loggia er noen muligheter for å ordne permanente møbelelementer). Disse atmosfæriske irritasjonene skal imidlertid ikke hemme beboernes arkitektoniske og hagearbeidsoppfinnelse i å ordne denne delen av leiligheten..

En balkong omgitt av grøntområder og blomster er ikke bare en liten hage, men også et hvilested. Formen, fargen og designet kompletterer og beriker de ofte triste fasadene til bygninger, understreke det estetiske utseendet på gaten. Men hvor ofte balkonger - i stedet for å drukne i grøntområder og blomster, beriket med fargerike markiser og støtter med klatrevegetasjon - de er tømmerrom, unødvendige lager, ting fjernet fra leiligheten.

Sammenlignet med balkongen, loggia, som er som et innfelt utvalg av balkongen, det gir muligheten til å disponere et større område, og sideveggene beskytter ikke bare mot vinden, men de skaper bedre forhold for å dyrke planter og arrangere koselige sittehjørner. På sideveggene til loggia kan du installere kroker for å henge blomsterbeholdere, tregriller for klatreplanter, installer belysning. Flere beholdere på flere nivåer gjør at du kan dyrke persille og gressløk.

Du må tenke på tilretteleggingen av balkongen og loggia om vinteren, og senest tidlig på våren – klargjør alt utstyret. Markedet vårt er ikke i stand til å oppfylle alle kundens krav, ikke bare når det gjelder store og tunge møbler til leiligheter, men også de små, utfyllende. Mange drømmer om utvikling av små ting, som en hylle, konsoll, en fargeboks, stå for blomsterpotter, kollapser på grunn av markedssvikt. Måten å komme ut av trøbbel på er DIY; slagordet "Ludwik… til hammeren ”er den eneste sjansen til å gjøre dine egne drømmer til virkelighet, den minste "hengende hagen i Babylon".

Det første trinnet i å ordne en balkong eller loggia bør være å rengjøre og male rekkverket. Med tanke på estetikken til hele bygningen, bør fargevalget avtales med naboene, mens du gir opp alle slags brokete – striper, prikker og "Picasso" mønstre.

Etter å ha malt rekkverket og rengjort balkongplaten, for å fylle hull ved bruk av sement, er boksene festet, rister og støtter og plasserer containerne. Tradisjonelle treblomsterkasser brukes på større balkonger og loggier, blikkskive eller flere kommersielt tilgjengelige plastbeholdere. Metall- og plastbokser bør heller unngås, fordi de varmer lett opp fra solen, som raskt tørker opp jorda og påvirker vegetasjonen av planter negativt.

Trebokser kan lages av en DIY-entusiast; de vanligste er bokser med dimensjoner 100-120 cm i lengde, 25 cm bred og 18-25 cm dyp. Lange kasser brukes på mindre balkonger 75-100 cm, bredde 20-25 cm, og dybden 18-20 cm. Tykke furu- eller granplater er best egnet for bokser 2-2,5 cm. I bunnen av boksene må du bore noen få (2-4) hull i diameter 1 cm, som brukes til å tømme overflødig vann.

Kassene kan festes på utsiden av rekkverket på holdere sveiset til den øvre eller nedre rammen på rekkverket eller plasseres på balkongplaten på innsiden av rekkverket. Hvis det ikke er noen fast sveisede lugs, håndtak som er passende formet fra en flat stang, kan brukes, sette på rekkverket. Strimler bør spikres til bunnen av boksene som er plassert på brettet for å forhindre at boksene råtner. Boksenes ytre overflater skal males med oljemaling i en farge som er harmonisert med fasaden på bygningen og fargen på boksene på tilstøtende balkonger.. Den beste plasteffekten oppnås ved kasser i den naturlige fargen på tre, tegnet med fargeløs lakk. Innvendige vegger bør impregneres, helst ved å brenne med en bensinbrenner, eller dekk boksene med folie.