Utvalg av planter for balkonger, loggier og terrasser

Utvalg av planter for balkonger, loggier og terrasser.

Når du velger planter for å plante en balkong, bør du vurdere stedet, hvor de skal plantes, og deres høyde. I frontbokser, ligger på langsiden av balkongen, planter med middels høyde bør plantes, maksimum 25-30 cm. Dette gjelder spesielt planter i bokser hengt på balkongrekkverket, som skal plantes med planter som forgrener seg nedenfra; på denne måten unngås den lille dekorative utsikten over stilkene.

Valg av planter avhenger i stor grad av plasseringen og isolasjonen på balkongen.

Du må forutsi og planlegge utvalget av planter, slik at balkongen eller loggiaen blomstrer fra tidlig vår til sen høst; dette kan oppnås ved å plante kontinuerlig blomstrende eller sesongbaserte planter, dvs.. blomstrer tidlig på våren, om sommeren og høsten.

Frøplanter plantes i containere på balkonger (flanse) eller sår frø direkte i jorden. Flerårige planter brukes også – urter, som etter vinteren i bakken, beskyttet mot kulde med et lett deksel, de vil gjenoppta vegetasjonen om våren, å blomstre i all sin prakt om sommeren.

Selv om det unngås å finne balkonger og loggier på nordsiden av bygningen, det er noen ganger situasjonen. For et slikt sted kan glem-meg-ikke anbefales. De blomstrer i april og dekorerer balkongen til midten av mai. Glem meg ikke er toårige planter; sådd i juli-august, vil de blomstre våren året etter.

I andre halvdel av mai kan knoller og kasser plantes med knollbegonia, multiflorøs, om det vakre, store røde blomster, lilla eller lys korall. Denne veldig dekorative planten er følsom for sterk vind og regnvann fra balkonger i de øverste etasjene.. Den beste måten å dekorere skyggelagte fragmenter av loggier og balkonger på er å plante eføy eller periwinkle.

Vanlig eføy danner en kompakt grøntklump, og lange skudd er vanligvis spredt over sidene av boksen, skape en interessant dekorasjon for balkongen.

Barwinek, grønne blader selv om vinteren, beriker med blåviolette blomster om våren. Å være en flerårig plante, den kan ligge i esken i noen år. Som eføy, dekk den med blader og sand eller torv om vinteren. Periwinkle frøplanter kan dyrkes i en leilighet uten store problemer. Det er nok å skjære kvistene i små seksjoner med to blader og plante dem i potter eller bokser med torv og sand ift. 1:1; etter en tid, når de slår rot, de kan transplanteres i balkongbokser fra vår til midten av sommeren. Ikke mye, skjønt, det er en plante, som tåler forhold på skyggelagte balkonger, det er verdt å pleie og ta spesielt vare på selv disse, som er blottet for fargede blomster.

Balkongene på østsiden ser helt annerledes ut, sørøst, sør, sørvest og vest. Det er mye lettere å velge planter til disse stedene, og den dyrkede arten blomstrer om våren, om sommeren og høsten.