Planter planter riktig

Planter planter riktig.

En god start er en garanti for suksess. Forsiktig jordforberedelse og riktig plantemetode er garantert, at gjennom årene vil en flerårig seng ligne et fargerikt blomsterteppe.

Utsikten over en flerårig seng skal være en glede i mange år, derfor er det veldig viktig å forberede underlaget nøye før plantingen plantes. Når det gjelder feral og ugress, betyr det fullstendig graving, en hakke eller gaffel kan brukes til å løsne jorda på allerede dyrkede områder. Ved denne anledningen tar vi ut og samler alle røttene til ugresset fra siden, som sofa gress, bakken eldste, morning glory eller buttercup. Det er en ganske møysommelig jobb, fordi selv de minste røtter må fjernes – hvis vi forlater dem, til våren vil de sikkert spire nye skudd.

Deretter bør jordens kvalitet undersøkes. Løsne veldig tunge jordarter med høyt leireinnhold ved å legge sand til dem. Sandjord krever tilsetning av mineralmel, forbedre deres evne til å beholde fuktighet. Torvjord kan gjøres om til utmerket hagejord, legge sand til dem, mineralmel, kalk og kompost.

Til slutt må næringsinnholdet i jorden bestemmes. Den enkleste måten er å sende jordprøven til en regional kjemisk-landbruksstasjon eller til et privat laboratorium. Testresultatene lar deg velge sammensetningen av gjødsel som brukes.

Forløpet med å plante planter:

Ikke et eneste skrot av bar jord kan bli igjen i den flerårige sengen.

Vann nykjøpte stauder før plantingen. Først senere kan vi plante dem med rabatt.

Gamle planter kan fjernes fra jorden med høygaffel, løsne jorden og trekk røttene til ugress ut av den, sofa gress eller bakken eldste.

Langvarig organisk gjødsel, mineralmel, jordforbedringsmidler eller andre jordforbedringsmidler blandes med kultivatoren.

Vi legger plantene i bedet etter planen, korrigere det, hvis nødvendig. Avstandene mellom de forskjellige plantene er ikke de samme.

Rotkulen kan ikke bli skadet ved å transplantere planten. Vi snur anlegget, ta tak under rotkulen og fjern potten.

Plasser plantene i brønnene som er gravd med en liten slikkepott. Så komprimerer vi jorda rundt hver plante for hånd.

På slutten vanner vi rabatten rikelig, helst med en bred vannstrøm fra en hageslange, som ikke vil lekke ut jorda.

For å forhindre at ugressfrø spirer, Dekk jordoverflaten mellom plantene med halmbark eller cortex substrat.

For arbeid med en allerede plantet rabatt, er smalere verktøy egnet. Du kan jobbe med en hakke på steder mellom plantene.

De fleste stauder krever ly mot kulde bare i kalde, snøfrie vintre. Det er best å dekke dem med grener av bartrær.

Gode ​​planter vokser raskere.

Kjenner hverandre skjønt, litt på plantene har vi mindre problemer med å finne de beste prøvene i hagebutikken. I anerkjente hagebutikker kan du vanligvis stole på kvaliteten på plantene som tilbys der. I andre tilfeller bør du se på rotklumpene til plantene du kjøper – de må være godt forankret, ingen brune, råtne steder. I tillegg skal røttene ikke stikke ut fra hullet i bunnen av potten – de må rives av når de transplanterer, som vil hindre den videre veksten. Utvalgte planter bør rengjøres, Fjern døde fragmenter, ugress og muligens torvunderlag. Skjær av for høye skudd – det vil spare anlegget unødvendig innsats.

For stauder som selges uten hele rotkulen, kutt for lange røtter i bredden på en hånd.

Tre i hagen.

Barkunderlag og strimlede rester av grener blir i økende grad brukt som mulch og banemateriale. Komposterte trebaserte rester er også velkomne i flerårige senger fordi de inneholder kalium, som ikke finnes i tilstrekkelig mengde i de fleste mineralgjødsel.

Gjødsling og dekning av rabatten.

Når vi forbereder en seng for planting, beriker vi den med organisk gjødsel, med komposteringsjord eller andre materialer som forbedrer jordssammensetning og næringsinnhold. Vi gjentar befruktning hvert år, i mars, April eller mai. På slutten av vinteren eller tidlig på våren dekker vi i tillegg sengen med et lag humus eller kompostjord. Jorda under staudene skal passes på med særlig forsiktighet (sommerfloxer, larkspur, solsikker og flerårige asters).

Måter å ta vare på stauder på.

Rikelig vanning er et av de viktigste tiltakene for stell av stauder. Fungerer best mellom planter, spray slange med hull. Slike slanger kan kjøpes i en hagebutikk, en gammel hageslange kan også tilpasses, perforere den med en varm nål.

Sterke regn og vind kan føre til at store stauder bøyer seg til bakken. Derfor bør du knytte dem pent til bambusstengene eller bruke spesielle støtter. Noen av dekorative stauder, for eksempel New England asters og New Zealand asters, de vil bli mer holdbare, hvis vi i slutten av juni forkorter dem med omtrent en tredjedel av høyden.

Takket være kuttet – dobbel blomstring.

Larkspur, adjektiv, sommergylling, lupiner og salvie tåler ikke bare beskjæring etter blomstring perfekt, men de gir ut blomsterknopper igjen etter beskjæring. Først etter at disse blomstene har falt, kan skuddene kuttes radikalt.