Samfunn for stauder – dekorative rammer

Samfunn for stauder – dekorative rammer. Bakken dekker stauder og busker rundt blomsterbed.

Flerårige blomsterbed kan brukes som et dekorativt supplement til plener eller terrasser. Men de kan også være ferdig med en farget eller grønn kant.

Jo mer fargerike stauder, jo finere kontrasten med hekken.

En bokstreet hekk med en veldig interessant form – lave og kantede rabatter på sidene, og i hjørnene i form av kuler.

Grip er populært ikke bare som en rabattgrense, men hovedsakelig som et grønt gjerde. Hekkene fra den er tette, men grønt bare om sommeren.

Barlindtrær har mørkegrønne nåler, på hvis bakgrunn alle de andre fargene ser vakre ut. De ser veldig attraktive ut selv når de ikke er trimmet.

Irga krever hyppig beskjæring, fordi den vokser veldig raskt og forgrener seg lett. Perfekt for lave grenser.

Lave hekker, fargerike klumper av blomstrende stauder eller busker med blomster – enhver form for kant og finish vil se veldig effektivt ut som et supplement til en flerårig seng. Valget av de riktige plantene avhenger av valget av flerårige arter, men også karakteren til hele hagen. Formede hekker ser bra ut i en vanlig hage, rikt blomstrende. Vokst, sammenfiltrede busker er mer egnet for naturlige hager.

Tett grønt, perfekt form.

Buksbom er en klassiker for alle slags støpte hekker. I en hage i landlig stil kan den ramme inn et blomsterbed plantet med fargerike blomstrende planter, i parker blir den formet til hekker i forskjellige størrelser og former, som bare du kan forestille deg.

Anlegget er billigere enn buksbom, men med samme applikasjon, er en liguster. Hvis det ikke beskjæres i juli, er det dekket med hvite blomster, samlet i panikkblomstrer, som senere blir klynger av marineblå bær.

Mørk barlind kan spille rollen som en rolig bakgrunn av fargerike senger. Det ser veldig fint ut om høsten, når de små skinner mellom bladets mørkegrønne, røde bær. Hekkens høyde avhenger av hvordan rabatten plantes – busker kan gi utmerket beskyttelse mot vind for høye stauder, men de kan ikke skjule mindre stauder.

Grønn bue over inngangen. Å kunne jobbe inne i en flerårig seng, det må være tilstrekkelig passering i hekken. Små porter ser veldig effektive ut, lukket på toppen med en grønn innstikk. Passasjen kan også maskeres med planter kuttet i form av en søyle.

Et grønt kratt dekket med blomster.

De blomstrende buskene som skiller flerårig seng fra andre deler av hagen ser ut som en del av sengen. Mange flotte blomster, svært dekorative busker kan også trimmes fritt. Fargen på blomstene deres bestemmer det endelige valget (matchet med fargene på blomstrende stauder) og deres høyde. Hvis vi bare planlegger å plante kanten av en fargerik lapp, vi kan bruke til dette formålet, for eksempel cinquefoil, dekorativ kvede, barbulę (Caryopteris) og tawula.

Slik at blomstrende busker kan vise sin vakreste side, noen forsiktighet bør utvises når du kutter dem. Etter blomstring kan skuddene forkortes, men hvis mulig, bør de vokse så fritt som mulig, først da produserer de mange blomsterknopper.

Hortensiaer ser også vakre ut på kanten av rabatten. Imidlertid kan de ikke trimmes, fordi de blomstrer på ettårige.

Jasminowiec er en veldig populær hagebusk. For flerårige senger, bør lave varianter velges.

Prydbæren er veldig dekorativ. Busken kan dannes, men da blomstrer den ikke så pent.

Den japanske kvede kan nå høyder på opptil 2 m. Den tåler beskjæring og kan formes til en busk.

Cinquefoil blomstrer veldig tidlig. Den har ingen spesielle krav og er perfekt for beskjæring.

Gress (her hjerne) de rammer blomsterbedet og kobler det forsiktig med plenen.

Isotoma er veldig vakkert, men en sjelden plante. Det anbefales i kaldere områder.

Epimedium liker det fuktig, kjølig mark og tåler delvis skygge godt. Noen varianter er eviggrønne.

Sløyfen er dekorativ hele året – om våren har den lilla blomster, senere avlange blader.

Klumper av lave stauder, i alle farger.

Klumper av stauder kan skape dekorative fargerike flekker på kanten av blomsterbedet. Så de kan vellykkes plantes i utkanten, rundt blomsterbedene. Den eneste betingelsen for riktig valg av planter er høyden – kanten må alltid være noen centimeter lavere enn de laveste plantene i bedet. Sengens fargerike kant kan få frem eller understreke den grunnleggende fargen på stauder. Overgangen mellom blomsterbedet og plenoverflaten kan gjøres enklere ved å planlegge dekorative gress med andre nyanser av grønt eller stauder med dekorative blader på grensen..

Alle stauder som lager fargerike puter trenger en veldig godt forberedt jord. Når de vokser, danner de et tett virvar av skudd, blader og blomster, til og med å gjøre det umulig å luke eller løsne jorden senere. Stauder mates best med flytende gjødsel, vil kompostere, som vi dekker planter for om vinteren, inneholder for lite næringsstoffer.

Bord – plantevalg.

Evergreen busker Blomstrende busker Blomstrende bakken dekker stauder
Berberis buxifolia (gjøre 40 cm) Berberis wilsoniae (gjøre 2 m) Alyssum saxatile (gjøre 30 cm)
Buxus sempervirens (gjøre 40 cm) Chaenometes japonica (gjøre 2 m) Aubrieta x innbyggernes (gjøre 10 cm)
Berberis verruculosa (gjøre 1 m) Cotoneaster divaricatus (gjøre 3 m) Cerastium tomentosum (gjøre 15 cm)
llex crenata (gjøre 1 m) Deutzia gracilis (gjøre 1 m) Dianthus (gjøre 30 cm)
Prunus laurocerasus (gjøre 1 m) Kerria japonica (gjøre 2 m) Iberis sempervirens (gjøre 20 cm)
Taxus baccata (gjøre 1 m) Philadelphus lemoinei (gjøre 2 m) Lavandula angustifolia (gjøre 30 cm)
Ligustrum vulgare (gjøre 2 m) Potentilla fruticosa (gjøre 1,50 m) Phlox subulata (gjøre 10 cm)
Thuja plicata (gjøre 2 m) Grov rose (gjøre 1,50 m) Saxifragaa x arendsii (gjøre 15 cm)