En jägerhund gillar inte en kanin

“Vi har en foxterrier hemma, och barnen drömmer också om en kanin eller en marsvin. Men jag har hört, att hundar av denna ras inte gillar små djur”

Faktiskt, om du ger efter för barnens begäran, problem kan uppstå av det. Fox terrier tillhör jakthundar, som inte är vänner med små djur. Det är allt för dem, vad som rör sig, speciellt när han springer iväg, hon är ett naturligt offer. Så hunden vill komma ikapp henne, döda, och ta det sedan till ägaren som guide för besättningen. Han förväntar sig också beröm för en lyckad jakt. Terrier gör också detsamma, taxar och vinthundar.

Ibland kan du övertyga hundar att gå med i ett litet djur, som bara är utformade för att skrämma spelet eller hämta det. Dessa inkluderar spaniels, pekare, blodhund, stenhögar. Men du vet aldrig, vill de inte plötsligt leka med kaninen i ... en katt och en mus ". Det rädda husdjuret kan då dö av hjärtinfarkt.

Poodles å andra sidan blir lätt vän med de små invånarna i huset, dalmatiner, chow-chow. Även service- och herdehundar, m.in. Tyska herdar, dobermany, boksery, grand danois, bernardyny. De behöver bara övertygas, att den lilla kaninen är en annan medlem i besättningen, som de borde skydda, inte attackera.