Vi befruktar krukväxter

rosllinyVäxter behöver näringsämnen för att trivas.
Det är därför du måste leverera dem, genom att befrukta blommorna. De kommer att växa mer frodigt och blommar vackrare, när från vår till höst (Oktober) Du kommer också att mata dem med gödselmedel.

De flesta växter har måttliga krav. Powinnaś stosować nawóz raz na trzy-cztery tygodnie wiosną, och varannan vecka på sommaren. Bland blommorna finns emellertid också "ätare" och "frossare". De första är kaktusar, juki, Palmer, orkidéer och bromelia, till andra pelargoner, kinesiska rosor, fusion, sparris i bielunie. "Niejadkom" bör doseras ganska noggrant, bara en gång i månaden. Frossar gillar att matas även vad 7-10 dagar.
Men kom ihåg, att nyplanterade växter först kan börja ge mikronäringsämnen efter utgången 2-3 Veckor.

Gödsla inte från oktober till mars. Du kan bara driva tropiska växter, som inte går i vila och blommor som blommar på vintern – Afrikanska violer, zygocactus, cyklamens (använd hälften av den vanliga dosen).

Fråga hos blomsterhandlaren, vilket gödselmedel som passar dina växter. Det i form av ett pulver sprider sig över jordens yta och blandas försiktigt med det. Blommorna vattnas med en lösning av flytande gödselmedel, den kan också användas för sprutning av löv (i en något lägre koncentration). Pinnarna sitter fast på marken.

Alltför ofta växer en befruktad växt väldigt snabbt, men det blommar inte. Det kan till och med börja slösa bort! Sluta sedan mata i flera månader eller byt ut blomman i en ny kruka.