Krukväxter för de upptagna

KaktusGe inte upp krukväxter bara för, att du inte har tid att hantera dem. Det finns också hårda arter, som tolererar periodisk brist på vård väl.

Vi gillar att bo omgivet av grönska. En lägenhet utan växter är inte särskilt mysig och verkar, att något saknas i det. Växter skapar ett vänligt mikroklimat och har en bra effekt på vårt välbefinnande. Och det är inte sant, att du behöver spendera mycket tid på att ta hand om dem. I det rika utbudet av krukväxter kan du hitta sådana, som är vackra, och samtidigt kräver de inga speciella ansträngningar. Det räcker att förse dem med nödvändigt minimum: lämplig position, fuktighet och näringsämnen. Och lägg till… lite tillgivenhet.
Växter som är resistenta mot periodisk brist på vård eller felaktig vård inkluderar: herbalist, sansewieria i aspidistra, som tål brist på fukt vid vattning en gång i veckan, och ännu mindre ofta, och prydnadskaktusar och sparris, Men inte bara de klarar svåra förhållanden. För upptagna människor rekommenderar vi följande växter:
Cissus rombolistny växer bra i vilken permeabel jord som helst och vid medeltemperaturen i våra hem. I mycket torra rum måste du spraya lite eller lägga en behållare med vatten bredvid den. Det tål inte överflödigt vatten i substratet, vattna därför måttligt på sommaren, och sparsamt på vintern. Om det inte är överdrivet varje år, under säsongen, mata den flera gånger med flerkomponentgödselmedel för växter med prydnadsblad. När det blir för stort, förkorta det lite, och skotten kommer att tjockna snyggt.
Ytterligare en klättrare – scindapsus tål värme väl, och kall. På hösten, när lägenheterna ännu inte är uppvärmda, vattna det mycket sparsamt, eftersom överflödigt vatten kan få rötterna att ruttna.
Barrväxten är en termofil klättrare, men det tål temperaturfall ner till 10 ° C. Den växer i vilken mark som helst. När det är torrt hänger det löven, men på grund av förnuftet klarar han det.
Pendulous bilbergia är också mycket hållbar. Det kan hålla sig i torr luft under lång tid, på vintern räcker 16 ° C för henne. Den blommar från sommar till vinter, släpper länge, hängande blommaskott. Band echmea är en epifyt, det vill säga en växt, som i naturen lever i träd. Det enda kravet är på substratet – den måste vara väldigt lös och sur, låg på näringsämnen och konstant fuktig. Förutsatt att tillräcklig luftfuktighet säkerställs kan tufa också vara mycket hållbar. Det kommer att växa frodigt, när du gödslar den varje vecka. Då måste du dock plantera om det varje år.