Nederländska

Nederländska

Under traditionell grävning, även om gaffeln flyttas till botten av fåran, som ett resultat av grävning lossas bara det övre jordskiktet. Oftast är det en helt tillräcklig behandling för att förbättra markstrukturen på djupet, som de flesta växter kan tränga igenom, åtminstone i de tidiga utvecklingsstadierna. Men om vi lossar jorden mycket djupare, växternas rötter kommer lättare att nå de nedre jordlagren. Lossa till djupet på två spader är den så kallade. Nederländska. Vi brukar göra dem på ytor som inte har odlats hittills eller om de är underjordiska, det vill säga jordskiktet under humusnivån, den är kortfattad och tung.

Utför dutching

Ta bort humuskiktet från den första remsan grävd jord (till djupet av en spade) och prisma det på sidan. Sedan gräver vi undergrunden till spadens djup och täcker den med humusjord som tas bort från nästa remsa. Överför humusjorden som tagits bort från den första remsan till den sista otäckta och lossade undergrunden. Vi väljer noggrant ogräs medan vi arbetar, rötter och stenar. Dutching är ett långvarigt förfarande, vilket är värt att göra särskilt när man odlar mer krävande träd och buskar.

Nederländska – tips

• När du muddrar är det bäst att använda en spade för att ta bort humuslagret, a för att lossa det nedre lagret – brettandade gafflar. Om proceduren utförs på hösten, lämna jorden i en skarp får. Holländning vid någon annan tidpunkt kräver omedelbar krattning av fårorna. Annars blir förångningsförlusterna för stora. Om jorden är mycket kompakt, vi kan lossa det ännu mer, gräver marken tre spader djupt. Denna procedur kallas regulatorer och är mycket mödosam. Personligen, för de flesta jordar, Jag är inte övertygad om hur effektiv grävningen är, vilket inte gör på något sätt, att jag avråder från dess genomförande.

När allt kommer omkring ansåg romarna att lossa jorden tillräckligt först då, när den hade grävts nära djupet 2 m. Bara det, att romarna hade slavar för jobbet.