Dränering

Regelbunden befruktning av jorden med moget organiskt material kommer säkert att bidra till att förbättra dess struktur och permeabilitet. Istnieją jednak dodatkowe metody poprawy właściwości podmokłych gleb. Orsaken till den ogynnsamma situationen kan vara typen av jord eller den höga grundvattennivån. Vi bör därför definiera först, vad är källan till uppkomsten av vattenbassänger. Om vatten ackumuleras på vintern eller under vårens tining, orsaken är förmodligen allvarlig, ogenomtränglig lerjord, förekommer i denna del av trädgården. Detta problem kan ofta lösas, med regelbunden grävning av jorden och blandning med vass grus, vilket kommer att förbättra permeabiliteten (använd inte fin sand, vilket kan förvärra situationen). På ställen, där pooler bildas, vi bör också kontrollera grundvattennivån. För detta gräver vi ett hål med ett djup på ca. 60 centimeter. Om det finns vatten i den, innebär att, att grundvattennivån är hög. I en sådan situation kan ett lämpligt dräneringssystem krävas.

Odling i sumpiga positioner.

Ett litet område, ligger på en diskret plats, där vatten ackumuleras, det behöver inte vara ett problem alls, tvärtom och fördelen med vår trädgård. Istället för att försöka ta bort orsaken till poolen, vi kan använda de befintliga förhållandena, välja art för denna webbplats, som föredrar vattendränkt jord. Sådana växter torkar underlaget över tiden, och deras rotsystem når de underliggande jordlagren.
Till träden, som växer bra i våtmarker inkluderar slankhalsad pil (Salix gracilistyla) odm. 'Melanostachys' om de ursprungliga, nästan svarta kattungar, som blir gyllene röda när de växer. Trädet blir högt 3 m och kronans bredd 4 m. Vita pil sorter (Salix alba) de odlas främst för sina fantastiska grenar. Om vi ​​trimmar dem regelbundet, trädens höjd kommer inte att överstiga 1,5 m. Rål tål också våta jordar bra. Gråal (Alnus incana) odm. ‘Aurea’ ma ciekawe, orange grenar och katter och gulaktiga löv, som blir blekgröna på sommaren. Trädet blir högt 10 m, och kronans bredd 5 m. Lera cypress (Taxodium distichum) detta träd, som i den vilda formen täcker träsk och översvämningsslätter i Nordamerika. Trädet producerar speciella andningsrötter, som sticker ut ovanför mark- eller vattenytan, ger luftåtkomst till rotsystemet. Cypressen blir hög 20 m. För mindre, Mycket intressanta växter som är lämpliga för fuktig jord inkluderar den etiopiska Calla Lily (Zantedeschia aethiopica) eller en sommar snöstorm (Leucojum aestivum), vacker glödlampa som producerar stora, vita klockformade blommor.